fbpx

בשורה ענקית לגליל: היום בקרית שמונה תושק פעילות חממת הפודטק הצפונית

בטקס חגיגי שיערך היום, יום רביעי, בקריית שמונה, תונח אבן הפינה לחממת הפודטק הצפונית  Fresh Start בנוכחות בכירי השותפים המובילים במאגד: תנובה, קונצרן המזון הגדול בישראל, חברת המשקאות המובילה טמפו, קרן Finistere האמריקאית, הקרן המובילה בעולם בתחום האגריטק והפודטק, וחברת OurCrowd, המשקיעה הפעילה ביותר בישראל בהון סיכון.

הטקס, התקיים במעמד שר הכלכלה אלי כהן, הרשות לחדשנות , השותפים של הקונסורציום ובהם: נציגי ברייט פוד העולמית, בעלי השליטה בחברת תנובה, יו"ר תנובה מר חיים גבריאלי, מנכ"ל תנובה אייל מליס, (נציגי קרן Finistere מקרן ההשקעות OurCrowd,  מנכ"ל ויו"ר טמפו  ז'קי בר,  מנכ"ל החממה  חנן שניידר וראשי רשויות וראשי קהילת הגליל המזרחי ויזמים צעירים. 

תמונת ארכיון: השר אלי כהן עם היזמים.

ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן אמר : "אנו גאים על בחירתה של קריית שמונה כעיר בה יוקם המיזם וצופים כי הוא יחולל שינוי ברמה הלאומית, לגליל ובפרט לקריית שמונה. החממה תציע עוד עשרות מקומות עבודה חדשים לתושבי העיר והאזור ותכניס תמריץ כלכלי משמעותי. אין לי ספק שעם כניסתן של ענקיות המזון לאזור ועם הסיוע ממשרד הכלכלה בראשותו של השר אלי כהן, קריית שמונה תהפוך למרכז פודטק עולמי ואנו קוראים ליזמים נוספים וחברות הייטק נוספות להגיע ולהתמקם אצלנו באזור. אנו מקבלים בברכה את היזמים החדשים ואת משפחותיהם שצפויים להגיע בעקבות החממה ונסייע להם במגורים, בקבלת ילדיהם למוסדות החינוך והשתלבות בחיי הקהילה"

החממה תתמקד בקידום טכנולוגיות המזון (פודטק) לכל אורך שרשרת הערך של מזון ומשקאות בתחומים הבאים: חלבון וחלב אלטרנטיביים, שיפור ערך תזונתי ותזונה מותאמת אישית, חומרי גלם חדשניים, אריזות מזון חכמות, קנאביס, תעשייה 4.0 לרבות IoT, AI  Big data ועוד.  

הקונסורציום גייס את ענקיות המזון הגלובליות, PepsiCo, Bright Food ו-Heineken למעורבות פעילה בחממה, במטרה לרתום לטובת הסטארט-אפים את הידע והניסיון העשירים שלהן במחקר ופיתוח וחדשנות בתחומי הפודטק ואת הגישה שהן מבטיחות לשווקים גלובאליים. כמו כן, תשתף החממה פעולה עם שורה של גורמי מחקר ואקדמיה בצפון הארץ וביניהם: מכון המחקר מיגל מקריית שמונה, מכללת תל חי, מו"פ צפון ועוד.  

במסגרת המאמץ לחזק את הגליל, משקיעה הנהלת Fresh Start משאבים לצרף לחממה יזמים מקומיים ובמקביל מעודדת יזמים מכל הארץ לעבור לגליל. לצורך כך נבנית עבורם חבילה של הטבות ייחודיות שיתמכו ברילוקיישן כולל: סיוע ברכישת בתים וקרקעות, סיוע במציאת עבודה לבני ובנות הזוג, סיוע בקבלת הילדים למוסדות חינוך, השתתפות בפעילויות קהילתיות ועוד.

40 סטארט-אפים – מעטפת פיננסית של מיליארד שקלים

הנהלת הקונסורציום בראשותו של חנן שניידר, בוחנת בימים אלה מיזמים של יזמים צעירים מהגליל ומכל רחבי הארץ, כאשר החממה צפויה לקלוט את החברה הראשונה כבר בתחילת 2020. הקונסורציום יפעיל את החממה במשך 8 שנים  ולארוך התקופה תתמוך החממה בכ-40 סטארט-אפים שותפי התאגיד ישקיעו כ-200 מיליון ₪ בתפעול החממה ובהשקעות בסטארט-אפים כמו כן, הקונסורציום יוביל השקעות המשך בהיקף כולל משוער של כ-800 מיליון שקלים הן על ידי חברות הקונסורציום והן על ידי קרנות וחברות מזון בינלאומיות .

בעוד כשבועיים, ב- 24.9, תקיים החממה תחרות סטארט-אפים שרלוונטיים לתחום הפודטק והזוכים ייהנו ״ממסלול מהיר״ לכניסה לחממה (וזאת בכפוף לבדיקת נאותות ואישור רשות החדשנות). את הזוכים תבחר ועדת שופטים הכוללים נציגים בכירים של ארבעת שותפי הקונסרציום וכן אנשי אקדמיה, הייטק, ונציגי חברות מזון עולמיות.

השאר תגובה

דילוג לתוכן