כאם טרייה שחוזרת לעבודה, זה יכול להיות מאתגר למצוא איזון בין הדרישות של הקריירה שלך לבין הצרכים של התינוק שלך. עם זאת, עם קצת תכנון ותמיכה, אפשר לגרום לזה לעבוד. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לנווט במעבר הזה:
שמרי על עצמך: מתן עדיפות לבריאות ולרווחה שלך
כאם טרייה, הפוקוס שלך עשוי להיות בעיקר על התינוק שלך. עם זאת, חשוב לזכור שטיפול בעצמך חשוב לא פחות. תיעדוף טיפול עצמי יכול לעזור לך לנהל מתחים, להישאר בריאה ולהרגיש בטוחה יותר כשאת חוזרת לעבודה. תתחילי בהקדשת זמן לפעילות גופנית סדירה לארוחות בריאות. אפילו הליכה קצרה או אימונים בבית יכולים להגביר את האנרגיה ואת מצב הרוח שלך. את צריכה גם לישון מספיק ולנוח. פירוש הדבר הוא שיתכן שכדאי יהיה לך לבקש עזרה בהתאכלות לילה מבן הזוג או בן משפחה. אסטרטגיות טיפול עצמי אחרות עשויות לכלול מדיטציה, יוגה או תחביבים שמביאים לך שמחה. אל תפחדי לבקש מתנות ליולדת שיוכלו לעזור לך להרגיש נתמכת במהלך התקופה הזאת. כמה רעיונות כוללים עיסוי, חלוק נעים או כל דבר אחר שמרגיש לך רלוונטי ונחוץ.
מציאת תמיכה שעוזרת להתגבר על אתגרים של חזרה לעבודה
תמיכה חזקה יכולה לעשות את כל ההבדל כשאת ממתמודדת עם אתגרים של איזון בין עבודה לאימהות. תשקלי לפנות לאימהות עובדות אחרות בקהילה או במקום העבודה שלך לקבלת עצות ותמיכה. ייתכן שתרצי גם לחקור קהילות מקוונות או קבוצות מדיה חברתית עבור אימהות טריות. בנוסף לתמיכה רגשית, גם תמיכה מעשית יכולה להועיל. זה יכול לכלול גיוס של בייביסיטר או מציאת מעון ילדים איכותי העונה על הצרכים שלך. ייתכן שתצטרכי גם להתאים את לוח הזמנים או עומס העבודה שלך כדי להתאים ללו"ז החדש שלך בתור אמא.
טיפים מעשיים לאיזון בין עבודה לאימהות
ניהול הדרישות של קריירה ושל תינוק יכול להיות קשה, אבל יש אסטרטגיות שיכולות לעזור. תתחילי בתיעדוף המשימות שלך והאצלה של חלק מהן על אחרים במידת האפשר. תשקלי להשתמש באפליקציה שתעזור לך להישאר מאורגנת ולעקוב אחר לוח הזמנים שלך.
חשוב גם לתקשר עם המעסיק שלך לגבי הצרכים שלך כאם טרייה, כגון דיון בנוגע ללוח הזמנים שלך, הפסקות שאיבה או אפשרות לעבוד מהבית מדי פעם. על ידי משא ומתן בנוגע לצרכים שלך, את תוכלי להפוך את המעבר חזרה לעבודה לחלק יותר.
התמודדות עם בעיות נפוצות
אין מנוס מאתגרים שמתעוררים כשאת מתחילה לשלב בין אימהות לבין עבודה. בעיות נפוצות כוללות שאיבת חלב אם בעבודה, התמודדות עם חוסר שינה או ניהול ימי מחלה. כדי להתמודד עם אתגרים אלה, חשוב להתכונן מראש.
לדוגמה, ייתכן שתצטרכי למצוא מקום פרטי בעבודה שבו תוכלי לשאוב חלב אם או לדבר עם המעסיק שלך על האפשרות של שעות עבודה גמישות. ייתכן שתצטרכי גם להיעזר בבן זוג, בן משפחה או חברים כדי לעזור בטיפול בילדים במהלך ימי מחלה.
תנצלי את הזמן שלך עם התינוק שלך
לבסוף, חשוב לזכור שלמרות שחזרה לעבודה יכולה להיות מאתגרת, זאת גם הזדמנות להפיק את המרב מהזמן שלך עם התינוק שלך. תשקלי ליצור שגרה לפני השינה או מסורת סוף שבוע שתוכלו ליהנות ממנה כמשפחה. בין אם זה קריאת סיפור לפני השינה או יציאה לטיול משפחתי, הרגעים המיוחדים האלה יכולים לעזור לך להרגיש מחוברת יותר עם התינוק שלך.
לסיכום, חשוב לזכור שאין גישה אחת שמתאימה לכולם לאזן בין עבודה לאימהות. מה שעובד עבור אמא אחת לא בהכרח יתאים עבור אמא אחרת. הדבר החשוב ביותר הוא להיות אדיבה לעצמך ולחפש את התמיכה והמשאבים הדרושים לך כדי לשגשג גם בקריירה וגם בתפקיד שלך כאמא. עם הזמן, את תמצאי את האיזון האופטימלי שיתאים לך ולמשפחתך.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.