טעים ובריא: במרכז הרפואי "זיו" בצפת ציינו את שבוע התזונה – הסברה בהשתתפות התזונאים והתזונאיות

צוות התזונאים והתזונאיות עם הוועדה לקידום בריאות של המרכז הרפואי זיו ציינו את שבוע התזונה בשלל פעילויות שנועדו להעלות את המודעות לתזונה מאוזנת ובריאה לנו ולסביבה.

בתמונה, צוות התזונה עם סגן מנהל המרכז הרפואי זיו, ד"ר ענאן עבאסי. וקשת המזון. צילום: המרכז הרפואי "זיו.

לצוות הדיאטנים בבית החולים יש תפקיד חשוב ומורכב במניעת מחלות וסיוע בהחלמה, באמצעות התאמת תכנית תזונה אישית לכל מטופל ומטופלת על פי הצרכים האישיים, התרופות והמצב הרפואי. בהפנינג שהתקיים נערכו פעילויות הסברה על קשת המזון המדגימה את איזון סוגי המזון המומלצים לצריכה על ידי משרד הבריאות, ברוח התזונה הים תיכונית העשירה בקטניות.

הדיאטנית גלי דרור לביא הציגה בכנס ארצי הרצאה מרתקת בנושא הפרעות אכילה. המטבח של בית החולים הגיש לעובדים ולמטופלים ארוחה עשירה בקטניות וירקות. אתי אמיר מנהלת המחלקה לתזונה של זיו מספרת שלקטניות יש מקום של כבוד בקשת המזון וגם בתזונה בת קיימה באופן זה אנו גם מקדמים תזונה בריאה וגם משמרים את הסביבה . השבוע היה הזדמנות מצויינת לחנוך כלי חדש המשמש להערכה תזונתית מכשיר למדידת כח שריר הזרוע, באמצעותו ניתן יהיה לאמוד את מסת השריר ולזהות מצבי דלדול שריר ולהתאים למטופלים את התזונה.


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן