עם הדיווח על התקדמות שלב בבנייה , חגורות יסוד ושלד, של מפעל "איקה" אחסון תוצרת חקלאית בפארק דלתון על ידי יניב איזנבנד המנכ"ל והבעלים של "איקה" שהיא חברה לעיבוד ראשוני של תוצרת חקלאית מכפר חסידים.
גילינו את השום השחור. החברה ממוקמת בכפר חסידים ובימים אלו נמצאת בתהליך מואץ של בניית מפעל נוסף של החברה בפארק דלתון. המפעל ישתרע על כ -7 דונם מתוכם כ-2500 מ בנוי ויעסיק כ-20 עובדים.
אז מה זה בעצם שום שחור?
הילה איזנבנד : "שום שחור הוא בעצם שום רגיל, טבעי, שעבר תהליך ארוך ומבוקר של יישון והתססה. בתהליך זה, צבעו של השום השתנה לשחור, המרקם הפך לרך וריבתי, הטעם נעשה ממזרי ומתקתק (נטול מרירות) והריח החריף … התאדה! אנטיביוטיקה טבעית וחיזוק המערכת החיסונית.
בשום השחור קיים חומר שלא נמצא בשום הלבן הקרוי S-allycystein. חומר זה בדומה לאליצין (מולקולה הנוצרת בכתישת השום הלבן) בעל תכונות אנטיביוטיות ואנטי פטרייתיות המסייע בחיזוק המערכת החיסונית." הפחתת כולסטרול, סיוע במניעת מחלות- בעקבות תהליך התסיסה שעבר השום השחור גדלו בשיעור של כמעט פי שניים המינרלים, הויטמינים החיוניים, חומצות האמינו ונוגדי החמצון.מסיבות אלו נחשב שום זה כיעיל מאוד במניעת מחלות כרוניות, מחלות לב, סרטן ולחץ דם גבוה. נוגדי חמצון מסייעים כידוע, בהפחתת רדיקלים חופשיים הפוגעים ומזקינים את תאי הגוף.
איך אוכלים את השום השחור?
"בשל טעמו המתקתק עם נגיעה של חמצמצות, ומרקמו הרך והצמיגי ניתן לאכול אותו כחטיף אנרגיה או כממרח בצורתו הטבעית וניתן להוסיפו לכל תבשיל או סלט בהתאם לטעמכם האישי. תזונאים אגב ממליצים לצרוך כ- 2-3 שיניים בבוקר על בטן ריקה, לסיוע בניקוי רעלים. כמו כן במהלך התהליך נוצר שינוי בתרכובת הפנימית של השום – המינרלים, הוויטמינים ונוגדי החמצון המצויים בשום הלבן, נמצאות בשיעור גבוה הרבה יותר בשום השחור.
איפה ניתן להשיג שום שחור?
אצלנו במשק איקה מייצר שום שחור ישראלי והוא משווק אותו באופן ישיר במשלוח עד הבית באמצעות אתר הבית של משק איקה בהזמנות אונליין או באמצעות שירות שליחים או דואר ישראל, לאיזורים אליהם משק "איקה" לא מבצע משלוח בעצמו. בקרוב כשנסיים את הבנייה בפארק דלתון בכוונתנו להקים מרכז מבקרים בכדי להזמין את כל תושבי האזור". אמרה הילה איזבנד.
יו"ר פארק דלתון וראש המועצה עמית סופר בירך על הקמת מפעל האיחסון ואמר: "פארק תעשייה דלתון נהנה מהרמה הגבוהה ביותר של הטבות ממשלתיות לתעשייה והדיירים נהנים מניהול מוצלח בזכות מנהלת הפארק. כל זאת בשילוב של תעשייה מפותחת עתירת ידע, פודטק ותחום תיירות יקבי היין. אני מברך את "איקה" על הקמת המפעל והבאת חדשנות בתחום החקלאות".
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.