שפעת עופות התגלתה באגמון עמק החולה, שם אותרו עשרות בודדות של עגורים הנגועים בנגיף מהזן H5N1. בעקבות קבלת תוצאות בדיקות המעבדה. החשד הראשוני לשפעת העופות עלה בעקבות תמותה חריגה של עגורים במקום. בעקבות זאת נאספו על ידי רשות הטבע והגנים דגימות שהועברו למעבדת המכון הווטרינרי בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, מהן עלה כי עופות הבר חלו בשפעת עופות מסוג H5N1. לאור התחלואה הנרחבת, השירותים הווטרינרים מבצעים ניטור אקטיבי בכל משקי הלולים באזור.
במשרד החקלאות מציינים כי בעונה זו של השנה, מאות אלפי עופות עוברים בישראל בדרכם לאפריקה. נוכחותם של עופות בתקופת נדידה מגבירה את הסכנה להעברת מחלות שונות, ובראשן – שפעת העופות. לאור זאת, שב ומזהיר משרד החקלאות כי על כל מגדלי העופות והציפורים, למלא אחר הנחיות השירותים הווטרינריים, וכי יש לשמור על הפרדה בין עופות המשק, לבין עופות הבר, להחזיק את העופות בתוך מבנים אטומים לכניסת ציפורים ומכרסמים, ולמנוע שוטטותם בשטח פתוח כדי להקטין את סכנת ההידבקות. על כל מקרי תחלואה ותמותה חריגים בעופות יש לדווח מיד לווטרינר המטפל, לווטרינר הרשותי ולשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות.
בכל אירועי שפעת העופות השנה, כמו גם בזה הנוכחי, היה מעורב נגיף מסוג H5N1 שעלול לגרום בסיכון נמוך לתחלואה בבני אדם. מקרה זה מצטרף, למקרים נוספים מהתקופה האחרונה, בהם זוהתה שפעת עופות מסוג H5N1, בכפר ברוך, קיבוץ עין צורים, אביגדור, מעיין צבי ונהלל. בכל המקרים, הטיפול הסתיים זה מכבר. מאז מרץ 2006, אז התגלו מקרי שפעת עופות בקיבוץ חולית ועין השלושה שבדרום הארץ ובמושב שדה משה שבחבל לכיש, מתגלים מקרי שפעת כמעט בכל שנה. שר החקלאות, עודד פורר: "האירוע המדאיג הזה הוא עוד תזכורת לחשיבות המכרעת של הרפורמה בלול, אשר תסייע לנהל אירועי תחלואה, ולקטוע את שרשרת ההדבקה בין חיות בר לבין חיות משק"
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.