תיקון עוול של שנים בצפת: הנצחה מכובדת ברחוב ה-11 לספורטאים שנרצחו באולימפיאדת מינכן

בהתערבות עיתון "חדש בגליל" תוקן עוול של עשרות שנים ברחוב ה-11 בשכונה הדרומית בצפת. הרחוב שנחנך לפני 50 שנה ע"י ראש העיר דאז, אהרון נחמיאס ז"ל בא לציין את הרצח המתועב של 11 ספורטאי ישראל ע"י טרוריסטים באולימפיאדת מינכן ב-1972.

צילומים: עיריית צפת.

אך ברחוב הוותיק לא היה אף אזכור לכך שהרחוב נושא את שמם של -11 הספורטאים. רבים מתושבי צפת בהם אף דיירי הרחוב סיפרו לכתבינו שחשף את הידיעה כי הם לא ידעו שמשמעות השם בא להוקיר את זכרם של 11 הספורטאים. באף שלט ברחוב לא היה אזכור למשמעות שמו של הרחוב. לאחר פניית מערכת העיתון לעיריית צפת – הם התייחסו לנושא ברצינות. חברת מועצת העיר, ויקי אלקבץ שבתפקידה אחראית גם על ועדת שמות הרחובות לקחה את זה על עצמה ובעידודו של ראש העיר, שוקי אוחנה לא הסתפקו רק בהצבת שילוט חדיש שיישא את זכרם של הספורטאים אלא הנצחת הנופלים בגן שעשועים ברחוב.

בטקס שנערך בגן בהשתתפות ילדי הרחוב ובנוכחות, ראש העיר, שוקי אוחנה, מ"מ, ראש העיר הרב שלמה חדד וחברת מועצת העיר, ויקי אלקבץ הוסר הלוט להנצחת 11 הספורטאים. גן השעשועים ייקרא מעתה גן רחוב ה-11.

פלטפורמת החדשות של ״חדש בגליל״ מגיעה לכ-2,000,000 צפיות בחודש בפייסבוק, באתר, ובעיתון המודפס בעשרות ישובים בגליל ונחשבת למובילה באזור. מוזמנים לקדם את העסק ולחשוף אותו לקהל הקוראים ולקבל חשיפה 24/7 בקליק אחד, כולל ייעוץ ועיצוב גראפי בהתאם לעסק. צרו קשר בווטסאפ או חייגו 055-6678895 ונקדם גם אתכם.

השאר תגובה