מערכת סולארית ביתית היא מערכת ליצור חשמל בצורה חסכונית וירוקה באמצעות אנרגית השמש. בימינו כל בית בישראל יכול לייצר לעצמו את החשמל בו הוא משתמש ואפילו להרוויח באופן פאסיבי ממכירת החשמל המיוצר במערכת הסולארית הביתית.
מערכת סולארית ביתית – איך זה עובד
המערכת מורכבת מפאנלים סולאריים שמורכבים לגג הבית. פאנלים אלו בעלי קולטנים מיוחדים אשר ממירים את אנרגית השמש הסולארית לאנרגיה חשמלית בה ניתן להשתמש ולצרוך לכל שימושי החשמל של הבית במקום לרכוש אנרגיה חשמלית מחברת חשמל. זרם החשמל שנוצר במערכת הינו זרם חשמל ישר (DC) והוא עובר המרה לזרם חשמל חליפי (AC) בו אנחנו משתמשים בביתנו והוא מותאם לכל רשת חשמלית.
כדי להשתמש באנרגיה סולארית צריך שטח
מערכת סולארית ביתית לרוב מותקנת על גגות של בתים פרטיים אשר הגג שלהם בשטח של 70 מטר רבוע או יותר. ככל שהשטח עליו יותקנו הפאנלים יהיה רחב יותר – כך האנרגיה אותה הם יקלטו תהיה רבה יותר.
החשמל שייצרתם – שלכם
מהרגע שהתקנתם מערכת סולארית ביתית אין צורך לשלם יותר לחברת החשמל על החשמל שאתם צורכים, אתם מייצרים אותו בעצמכם והוא שלכם. יתר על כן, במקרים בהם המערכת הסולארית הביתית שלכם תייצר כמות גדולה יותר של חשמל ממה שאתם צריכים – תוכלו למכור את החשמל שיוצר על גגכם לחברת החשמל ולהרוויח באופן פאסיבי לחלוטין מכל יום שמשי.
מערכת סולארית משביכה את הנכס
כיום מערכות סולאריות ביתיות נפוצות, מקובלות ואף מהוות כלי שמעלה את ערך הנכס שברשותכם. בתים בעלי מערכת סולארית מתוקנת שווים יותר בשוק הנדל"ן מאשר בתים ללא מערכת סולארית.
מה העלות ההתקנה של מערכת סולארית ביתית?
מחיר ההתקנה של מערכות סולאריות ביתיות כיום נע בין 60,000 ₪ ל – 100,000 ₪, תלוי בספק ובבית בו מתוקנת המערכת.
האם העלות תכוסה על ידי ההכנסות?
ההכנסות הפאסיביות מן המערכת הסולארית הביתית נעות בין 7,000 ₪ ל – 1,7000 ₪ בשנה. על כן תוך כמה שנים בודדות יכסו הכנסות המערכת הסולארית הביתית את עלות התקנתה והרווח שלכם ממנה רק יגדל.
מה משך זמן ההתקנה של מערכת סולארית ביתית?
הליך ההתקנה של מערכת סולארית ביתית לוקח בממוצע בין יומיים לשלושה.
כמה התעסקות דורשת תחזוקת המערכת?
בעקבות העמידות של הפאנלים הסולאריים לגשם ושמש, ויכולתם להחזיק מעמד שנים רבות – תחזוקת המערכת הסולארית כמעט ואינה דורשת מכם דבר. רצוי אחת לשנה לבצע בדיקה של בעל מקצוע לוודא שהמערכת מתפקדת כשורה ולנקות את הפאנלים עצמם מאבק פעמיים בשנה על מנת לוודא את יעילותם המירבית.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.