מחבת היא אחד הפריטים השימושיים ביותר במטבח ובשנים האחרונות ניתן לראות התקדמות משמעותית הודות לטכנולוגיה המתפתחת בפיתוח מחבתות אסתטיות ופרקטיות בעלות מוליכות חום גבוהה, ציפויים איכותיים וחומרים בריאים יותר. כיצד תבחרו את נבחרת המחבתות האיכותיות שילוו אתכם בעת העשייה במטבח?
חם, חם, מתחמם מאוד – הולכת החום של המחבת
מחבתות משמשות אותנו לצרכי טיגון ובישול של מגוון מאכלים ואין ספק שהולכת החום של המוצר היא בין הפרמטרים החשובים לעשייה.
חשוב להבין שיש הבדל בהולכת החום בין מתכות שונות מהן עשוי המוצר כאשר המטרה היא שהחום יתפזר באחידות על פני שטח המוצר ללא הבדלי טמפרטורה כדי שהמנה תתחמם כולה או שהאוכל ייעשה בצורה שווה.
ישנן מחבתות יקרות יותר מאחרות בעלות הולכת חום גבוהה כמו למשל כאלה שעשויות מנירוסטה והכל תלוי גם במציאת פריט שיספק הולכת חום טובה אך גם יהיה בעל פרמטרים חיוניים נוספים כמו למשל, ציפוי נון סטיק.
מצפים לציפוי איכותי – מה החשיבות של הציפוי?
אם בציפוי עסקינן, הרי שקיימים ציפויים שונים והיום ההעדפה של רבים היא ללכת על ציפוי נון סטיק שמונע את הידבקות המנה אל המחבת. אף אחד מאיתנו לא מעוניין לגרד את האוכל שנדבק למוצר במיוחד כשלפעמים ההיפרדות של ההדבקה אפילו מאתגרת עבור מדיח כלים איכותי.
אל תתפשרו על ציפוי שעומד בסטנדרטים גבוהים שגם שומר על המחבת מפני פגיעות ושחיקה מתמשכת. הציפוי מגן על המוצר ומאפשר את אריכות ימיה וכדאי לבחור ציפוי נטול שאינו מערב חומרים שעשויים להזיק לבריאות.
על המשקל – האם מחבת כבדה בהכרח יותר איכותית?
למשקל המחבת חשיבות לא פחות מהגודל של המחבת, כיוון שאנחנו מעוניינים שיהיה לנו נוח לאחוז בה בעת הבישול והטיגון.
הנטייה של רבים היא לצאת מנקודת הנחה שמחבת כבדה היא בהכרח מחבת איכותית, עמידה וחזקה, אך לא תמיד כך הדבר. אומנם מתכות כבדות נחשבות למוליכות חום יעילות כמו למשל מחבת מברזל יצוק, אך יכולה להיות למחבת כזאת גם חסרונות כמו מחיר יקר, קושי להחזיק אותה ומניעת הידבקות האוכל. ישנם מוצרים רבים היום שמשלבים בין משקל נוח לעמידות גבוהה ומונעות הקפדה – הכל עניין של שילוב מאוזן בין כל הפרמטרים.
מלבד משקל כדאי לבדוק את גודל המחבת לפי סוגים שונים של שימושים וכן את העובי. יש מחבתות שטוחות ומחבתות עמוקות יותר כמו ווק – הכל תלוי בצרכי הבישול.
נירוסטה או אלומיניום? זו השאלה!
דילמה שמעסיקה צרכנים רבים היא האם לבחור מחבתות מנירוסטה או מאלומיניום. לאלה שעשויות מאלומיניום יכולות להיות יתרונות רבים כמו קשיחות, קלות ניקוי, עמידות בפני כתמים ושריטות ומוליכות חום טובה וגבוהה יותר באופן משמעותי מזו של נירוסטה. אלומיניום גם נחשבת עמידה מאוד בפני חלודה וקורוזיה ומתאימה לשימוש במדיח כלים.
לאלה שעשויות מנירוסטה יש יתרונות לא פחות חשובים: עמידות לאורך זמן, קלות משקל ביחס לאלה שעשויות מברזל יצוק והן כבדות יותר מאלה של האלומיניום. עם זאת, יתכן שיהיה מעט קשה יותר לנקות אותן ממחבתות אלומיניום. תמיד כדאי להחזיק במטבח מחבתות משני החומרים ולהתאים לפי מה שמטגנים או מבשלים.
חשוב מאוד לרכוש מחבתות של מותגים מובילים ולבחון מהן הפרמטרים המאפיינים כל אחד ואחד מהמוצרים כמו גם הידיות שנוחות לאחיזה עם גימור למניעת החלקה, ציפוי של שתי שכבות להענקת עמידות גבוהה אפילו יותר מציפוי בעל שכבה אחת, תחתית אינדוקציה לפיזור חום בצורה שווה ואחידה על פני השטח והתאמה של המחבת לכל סוגי הכיריים וגם לשימוש בתנור במידת הצורך.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.