מתכון לעוגות יום הולדת מנצחות

יום הולדת יש רק פעם בשנה, כמאמר שיר הילדים הידוע. אין ספק שכמעט כל אדם בכל גיל, אוהב לחגוג יום הולדת. כמובן שמרכז חגיגת יום ההולדת היא העוגה. לא משנה אם מדובר ביום הולדת של ילד או מבוגר, הרי שכל החוגגים כולל האדם שחוגג את יום ההולדת, מחכים ומצפים לעוגה. 

במאמר הבא תקבלו כמה מתכונים של עוגות יום הולדת מרהיבות וכמובן טעימות מאוד.

עוגת יום הולדת 3 קומות

עוגת 3 קומות היא עוגת יום הולדת נפלאה. היא מרשימה ויפה, אך מעבר לכך היא עשירה וטעימה. בכדי להכין את העוגה המדוברת יש צורך ב3 תבניות עגולות בקוטר 24, בקוטר 22 ובקוטר 14-15

המצרכים הנדרשים עבור העוגה המדוברת הם:

4 ביצים גדולות

כוס וחצי סוכר

2 שקיות סוכר וניל

כוס ורבע שמן

2 כוסות מים חמימים 

3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 3 כפיות אבקת אפיה)

3 כפות קקאו

3 כפות גדושות אבקת שוקולית

לציפוי העוגה יש צורך ב 150 גרם שוקולד מריר + ¾ כוס קצפת צמחית/שמנת מתוקה

ולקישוט ניתן לבחור בסוכריות צבעוניות, עיגולי קליק, עדשים או כל סוג אחר של סוכריות לקישוט.

כיצד מכינים?

 מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, מערבבים את הביצים, הסוכר וסוכר הוניל ומוסיפים שמן ומים ומערבבים. 

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה, הקקאו והשוקולית ומוסיפים לקערה של הרטובים. יש לאחד את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

יש לשמן את התבניות לצקת את הבלילה לשלושת התבניות בגובה אחיד. לאחר מכן יש להכניס לתנור ולאפות במשך כ30-40 דקות.

לאחר שהעוגות מוכנות יש להניח להן להתקרר לחלוטין ורק לאחר שהתקררו מוציאים אותן ומניחים אחת על השנייה. ממיסים את קוביות השוקולד עם השמנת במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שמצננים במשך 3 דקות, יוצקים את התערובת על העוגה. לאחר שהציפוי מתקשה, מקשטים את העוגה.

עוגה עם ציפוי של תמונת בצק סוכר

אם בא לכם להכין עוגה עם תמונה של האדם שחוגג את יום ההולדת או במקרה של ילד עוגה עם תמונה של דמות מסדרה מצוירת שהילד אוהב, או כל תמונה אחרת שהוא אוהב, הרי שעוגה עם ציפוי של תמונת דף סוכר תהווה את העוגה המושלמת עבורכם. בכדי להכין את העוגה המדוברת יש לרכוש מראש תמונה בצק סוכר אשר ניתן להשיג בחנויות למוצרי בישול ואפיה. התמונה תגיע לרוב בגודל של A4

בשלב הבא יש להתחיל להכין את הבסיס לעוגה. הבסיס לעוגה המדוברת יכול להיות עוגה בחושה מכל סוג בגודל של תבנית מלבנית בינונית.

לאחר שהעוגה מוכנה, אם היא סדוקה חשוב מאוד להפוך אותה בזהירות כאשר החלק העליון יהיה משטח חלק וישר.

יש להכין ציפוי לעוגה שעליו יודבק דף הסוכר. מומלץ להכין ציפוי שוקולד ולא כדאי להכין ציפוי שדורש קירור במקרר. בשלב הסופי באמצעות ידיים יבשות ונקיות יש להדביק על העוגה את דף הסוכר האכיל.

עוגת טורט

עוגת טורט היא עוגה קלאסית ליום הולדת שכן, ניתן למלא אותה בקרם בין שתי שכבות שלה וגם מעל, או רק מעל עוגה. עוגת טורט רכה, טעימה ויכולה להיות גם מאוד מרשימה והכל בהתאם לקרמים ולקישוטים שבוחרים לשלב בה.

המצרכים הנדרשים עבור הכנת העוגה הם:

4 ביצים גדולות (L או XL)

¾ כוס (150 ג’) סוכר

⅔ כוס (160 מ”ל) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כוס (120 מ”ל) מים

כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח

חצי כוס (70 ג’) קורנפלור

סירופ סוכר: שליש כוס מים + כף סוכר

קצפת.

כיצד מכינים?

יש לחמם מראש תנור ל170 מעלות ולשמן היטב תבנית עגולה בקוטר של 23-24

יש להקציף את הביצים עם המיקסר על המהירות הגבוהה ביותר במשך דקה

יש להוסיף סוכר באופן הדרגתי ולאחר מכן להמשיך להקציף על מהירות גבוהה במשך 5 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה.

יש להנמיך למהירות איטית ולהוסיף שמן, מיץ ומים. לבסוף יש להוסיף את הקמח התופח והקורנפלור ומערבבים קלות לצורך איחוד החומרים.

יש לצקת את התערובת לתבנית משומנת ולהכניס לתנור החם לאפייה במשך40-45  דקות. מוציאים את העוגה כאשר קיסם יוצא יבש.

לאחר מכן מכינים את סירופ הסוכר: מחממים על הגז שליש כוס מים וכף סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. לבסוף מניחים בצד לקירור.

לאחר שהעוגה מתקררת ניתן להרטיב את החלק העליון ב5 כפות סירופ סוכר ולקשט בקצפת.


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן