רבים סובלים מהתופעה הזו, אך רק מעטים מוכנים לדבר עליה: טחורים. מדובר בורידים מוגדלים ונפוחים בפי הטבעת או סביב פי הטבעת ויש מי שסובלים אפילו מטחורים פנימיים בפי הטבעת עצמו שגורמים לכאב ואי נוחות.
טחורים מתפתחים לרוב בעקבות לחץ מוגבר על פי הטבעת כמו בעת ישיבה או שכיבה ממושכת, עודף משקל (לכן הם נפוצים בהריון), קיום של יחסי מין אנאליים, תפריט דל סיבים. תופעה זו נפוצה בכל שכבות הגיל כאשר השכיחות שלה עולה, כאמור, בהריון ומגיל 50 ואילך.
על פי ההערכות, אחוז גדול יסבלו מטחורים – לפחות 75% מהאנשים יחוו טחורים מוגדלים בשלב מסוים במהלך חייהם כשהסיכוי עולה עם הגיל.
טחורים יכולים לגרום לגירוי באזור האנאלי, כאבים, נפיחות, גרד בפי הטבעת, לדימום רקטלי ואפילו ליצור סיבוכים שונים כמו קרישי דם או אנמיה.
לכן חשוב לאבחן שאכן מדובר בטחורים ולא מדובר בדימום שמבשר על בעיה רפואית אחרת כאשר לרוב מדובר בבדיקה של פי הטבעת או אנוסקופיה.
איך להפחית את הסיכון להופעתם של הטחורים?
יש לזכור שלחץ על פי הטבעת יכול לגרום לטחורים וכן לחץ באגן והרמת חפצים כבדים או מאמץ אחר ולהימנע ככל שניתן מגרימת לחץ.
חשוב לדעת ששינויים באורח החיים יכולים לסייע במניעת וטיפול בטחורים כמו תפריט המבוסס על מאכלים עתירי סיבים כמו פירות, ירקות ודגנים מלאים לריכוך הצואה או תוספת סיבים וכן צריכה מוגברת של נוזלים ושמירה מתמדת על לחות.
מומלץ להימנע גם מהתאפקות ולבצע פעילות גופנית שיכולה לסייע בהפחתת לחץ ובפעולת המעיים – למנוע עצירות. שימו לב שטחורים נפוצים גם במצבים של שלשול, שיעול והקאות ולכן כדאי לנסות לטפל בבעיה הנלווית שטיפול בה עשוי לפתור או להפחית גם את ההתמודדות עם הטחורים.
דרכים לטיפול בטחורים
מהרו לטפל בבעיה בעת שהיא מופיעה במיוחד שמדובר בתופעה שיכולה לחזור על עצמה ולהימשך זמן רב ולגרום לקשיים בתפקוד ופגיעה באיכות בחיים.
ישנן דרכים שונות לבצע טיפול בטחורים בין אם באמצעות שימוש במגבונים מרגיעים או פדים תרופתיים, מרככי צואה למיניהם, נרות ובמקרים שונים חריפים כאשר הטחורים קשים או פנימיים ולא עוברים גם יתכנו פרוצדורות רפואיות דוגמת זריקה או הליכים כירורגיים להסרת טחורים.
ניתן לנסות לטפל בבעיה גם באמצעות אמבטיות חמות עם מלח אפסום להרפיית שרירי הסוגרים המכווצים במשך רבע שעה מספר פעמים ביום או שימוש בקומפרסים קרים באזור פי הטבעת להפחתת הנפיחות הנלווית לבעיה.
אפשר למרוח להרגעת המקום הכואב גם ג'ל אלוורה ולהשתמש בשמן קוקוס שהינו בעל תכונות אנטי דלקתיות ויכול לסייע גם בהקלה במצבי עצירות, שכפי שהוזכר עשויים להחמיר את המצב.
מומלץ בהתמודדות עם הבעיה ללבוש בגדים אווריריים ונושמים מבדים טבעיים במיוחד תחתוני כותנה או במבוק ולהימנע מחומרי ניקוי מבושמים שיכולים להעצים את הגירוי.
משחה להקלה בתסמיני טחורים
טיפול אפקטיבי בכאבי טחורים יכול להיות שימוש במשככי כאבים למיניהם ובמשחות המקלות על תסמיני צריבה וגירוד כאשר מדובר בפעולה מקומית ללא ספיגה או השפעה סיסטמטית ובטוחה לאורך זמן. לרוב מדובר במשחות לטחורים המבוססות על וזלין, לנולין, תמציות פרופוליס וקמומיל המגיעות עם מוליך לשמירה על היגיינה ושימוש נוח כאשר חשוב לבחור משחה לטחורים באישור משרד הבריאות שמתאימה גם להריון ולתקופת ההנקה. משחה שתתאים במהלך ההתקפים האקוטיים כשחשוב למשוח אותה על אזור נקי של פי הטבעת, לפי הנחיות הרופא המטפל.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.