עקב מזג האוויר החורפי והקר הפוקד כעת את מחוזותינו ומגביר שימוש באמצעי חימום ביתיים, מזהיר המרכז הרפואי זיו בצפת סוכרתיים, הורים ומטפלים: מנות אינסולין עלולות להינזק עקב שהייה בסמוך לתנורים, מזגנים ומפזרי חום ולסכן את חיי הסוכרתיים! לפיכך חשוב מאוד לשים לב לרמות הסוכר ולדאוג לשמור על איזון.
במידה והאינסולין לא מסייע, ייתכן שהתקלקל ויש להחליפו מיידית! תופעה החוזרת על עצמה מידי חורף, בימים הקרים, בהם נמדדות טמפרטורות נמוכות, בעיקר בלילות, נזקקים עשרות חולי סוכרת נעורים לסיוע רפואי, לאחר שהאינסולין שברשותם נהרס, עקב חשיפה לטמפרטורה גבוהה בעת ששהו בסמוך לתנורים ואמצעי חימום ביתיים. מטופלים רבים פנו בימים האחרונים לקבלת הנחיות כיצד לאזן את רמות הסוכר וכן ביקשו לחדש את מלאי האינסולין שברשותם, במקום המנות שהתקלקלו.
ד"ר אורנה דלי-גוטפריד, מנהלת מרכז בריינין לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים בזיו מסבירה, כי כאשר האינסולין, העשוי חלבון, נחשף לטמפרטורות גבוהות, הוא משנה את מבנהו והופך לתרופה בלתי יעילה. "בעת מחסור באינסולין, מתחיל הגוף לפרק שומנים וחלבונים, ומייצר גופי קטון שהצטברותם בדם גורמת לחמצת מטבולית סוכרתית. מצב זה בצורתו הקיצונית, מהווה סכנת חיים!", מזהירה ד"ר דלי גוטפריד וקוראת לסוכרתיים ובני משפחותיהם לנהוג במשנה זהירות בקרבת מכשירי החימום, תוך הקפדה על מעקב צמוד וערנות לרמות הסוכר בדם ולסימפטומים כגון: כאבי ראש, סחרחורות ובחילות.
"אם אכן מופיעים הסימפטומים הללו בסוכרתיים, לא לתת בשום פנים ואופן למצב להתדרדר! יש לפנות בדחיפות לסיוע רפואי", מוסיפה ד"ר גוטפריד. המרכז לסוכרת נעורים ואנדוקרינולוגיה לילדים בניהולה של ד"ר דלי-גוטפריד, מטפל במאות סוכרתיים מכל רחבי הארץ, המגיעים בזכות הטיפול המתקדם המוצע בו. הצוות הרב-מקצועי כולל גם רופאה מומחית ברפואת ילדים, רופא ילדים, אחות מחנכת סוכרת, דיאטנית מומחית לסוכרת, עובדת סוציאלית ופסיכולוג. הצוות הרפואי מלווה את המשפחות מרגע אבחון המחלה ופועל בגישה מערכתית משולבת ומתוך הכרה בחשיבות ההתגייסות של המשפחה כולה להתמודדות מוצלחת עם הקושי. בנוסף להדרכות הקבועות, צוות המרכז מקיים סדנאות למטופלים העוסקות בפן החברתי-רגשי של המחלה, בגיל ההתבגרות ובסוגיות נוספות.