הישג יפה לבר היין '26.8' הממוקם במלון כנען בצפת, מקולקציית Fattal Limited Edition ולשף עמוס חיון, אשר צמח במטבחים מעוטרי כוכבי מישלן בניו יורק והפך לשף מטבח ישראלי עונתי מקומי (מסעדת 'רובידה').. הבר בניהול משותף עם רשת פתאל זכה בתואר היוקרתי "בר היין/בר האוכל הטוב בישראל" בתחרות השנתית של 'מגזין האוכל', העוסק בחדשות האוכל בישראל.

בר היין '26.8' גבר על מועמדים בולטים כמו 'כרם בר יין' שבקרית ענבים ו'ורמוטריה' ו'קאב קם' התל אביביים והביא את הפרס הנחשק צפונה, אל ליבה של הגליל העליון. התחרות נחשבת לאחת התחרויות המובילות בעולם הקולינריה הישראלי ונערכת מדי שנה עם קטגוריות בולטות נוספות כמו: שף השנה (בו זכה אסף גרניט), המסעדה הטובה בישראל (בו זכתה מסעדת 'היבה' של השף יוסי שיטרית), בלוגר סיקורים של השנה (נדב בורנשטיין) וכו'.קטגוריות בולטות נוספות כמו: שף השנה (בו זכה אסף גרניט), המסעדה הטובה בישראל (בו זכתה מסעדת 'היבה' של השף יוסי שיטרית), בלוגר סיקורים של השנה (נדב בורנשטיין) וכו'.

מעבר לפרס עצמו, הסיפור של בר יין '26.8' הוא סיפור של דרך: בלב הגליל, בגינת המלון היוקרתי 'כנען' מרשת פתאל, ממשיך שף חיון את שפת המטבח שלו ומגיש תפריט של מטבח ישראלי מקומי ועונתי, אותו יצר באמצעות דיאלוג עם חקלאים, יצרנים ומגדלים בטרואר המקומי, שהמרוחק בהם, יקב תל שיפון, נמצא ברדיוס של 26.8 ק"מ בלבד ממנה (ומכאן שמו של המקום). "זה רגע מרגש מאוד עבורנו", אומר השף עמוס חיון. "להביא את הפסגה הקולינרית לצפת, עיר שרחוקה ממרכז העניינים. זו ללא ספק ההוכחה שתשוקה וחיבור לאדמה יחד עם שותפי אמת כמו רשת מלונות פתאל, גם המקום הכי קטן יכול לייצר בשורה גדולה". לאחרונה, הושק בבר היין תפריט חורף חדש, מחומרי גלם מקומיים, איכותיים וטריים שיוצרים חוויה קולינרית מיוחדת במינה, מסביב לבר המטבח הפתוח בו מתבצע הבישול לעיני האורחים או בחצר מול האח הבוערת ולצד גינת התבלינים של המסעדה. לצידו, יוגש תפריט יין המציג את הרפרטואר המפואר של יינות הגליל והגולן, כולל יקבי גראז׳ זעירים ומיוחדים, לצד יינות נוספים מרחבי הארץ.

השותפים לדרך – תוצרת הגליל
מחלבת המאירי-צפת | דגי צפת| ירוק בכפר, חקלאות מקומית- קיבוץ חוקוק | סבתא יהודית, חקלאות אורגנית- קיבוץ לביא | מחלבת עין כמונים | משק שוורץ שמן זית- ראש פינה | כמהין אילסר- שעל | יקב בזלת- קדמת צבי | יקב אור הגנוז | יקב כישור | יקב תל שיפון (הנמצא במרחב 26.8 ק"מ והרחוק ביותר מבין כולם).

עמוס חיון הוא שף ויזם קולינרי, הבעלים של מסעדת 'רובידה'. אוטודידקט שגדל במטבחים מובילים בניו יורק. ברובידה, אותה הקים יחד עם שותפו לחיים ולעשייה אורן אנקווה, הוא מגיש מטבח ישראלי, מקומי ועונתי המבוסס על קשר עמוק עם חקלאים, מגדלים ויצרנים מן האזור. בדומה, הקימו את '26.8' , המביא קולינריה גלילית ברת קיימא שהינה חלק מהקונספט הייחודי של המלון.

מלון 'כנען' מרשת מלונות פתאל, הוא המלון השני מקולקציית היוקרה Fattal Limited Edition, מעודד חיבור בלתי אמצעי אל הטבע, הרוגע, הרוחניות והשלווה הפנימית, המעודדת האטה ב "מרוץ החיים", הנאה "מהרגע", מציאת החיבור בין הגוף לנפש ומזמין את האורחים להעשיר את עולמם באמצעות מגוון סדנאות מלמדות, סיורים מעצימים, אימונים מיוחדים ושלל חוויות לצד טיפולים מפנקים בספא חלומי, רגיעה במתחם מרווח וגסטרונומיה משובחת. המלון מתכתב עם עונות השנה, הנותנות את צביונן לא רק ביופיו המתחלף של הנוף, אלא בריחות, בטעמים ובצבעים ומאפשרות לאורחים לחוות חוויה שונה בכל פעם מחדש.
קונספט המלון נבנה בקפידה רבה ובמטרה לספק את התנאים האולטימטיביים לחופשה יוקרתית באווירה גלילית רגועה, על כן, האירוח מותאם למבוגרים בלבד (מגיל 16 ומעלה). מלון 'כנען' שם דגש על הגסטרונומיה ובנוסף לבר יין, יוכלו האורחים ליהנות ממסעדת מלון 'כנען' המציעה תפריט עשיר ובריא תוך דגש על חומרי גלם איכותיים ומיצוי טעמים וריחות על ידי טכניקות בישול מתקדמות. התפריט המיוחד, אשר נבנה בעצת טובי המומחים הקולינריים, שואב את השראתו מהמיקום המיוחד, תוך שימת דגש על נושא הבריאות וה Wellness ומציע לאורחים תוצרת עונתית מקומית, גבינות גליליות מקומיות, בשרים בעלי טעמים עמוקים, פירות וירקות אורגניים, דברי מאפה טריים היישר מהטאבון, מגוון עשיר של יינות מיקבי הבוטיק באזור וטעמים מסקרנים ומפתיעים.

















