יש כל מיני מחלות סופניות מאוד נפוצות והן נובעות מכל מיני בעיות בריאות אשר קשורות ללב ולמערכת הדם, או לחילופין לגידולים סרטניים. למרות שלכל מחלה יש את הגורמים שלה, אם אתם מעוניינים לשרוד אותן עליכם לגלות אותן כמה שיותר מוקדם. המדריך הקרוב יעסוק בבדיקות רפואיות שחשוב לעשות באופן קבוע אחרי גיל 30. יותר מכדאי להמשיך ולקרוא.
איך אפשר להגיע לגילוי מוקדם של סרטן השד?
בשביל להגיע למצב של גילוי מוקדם של סרטן השד צריך לערוך בדיקת ממוגרפיה. הממוגרפיה היא בעצם צילום רנטגן ייעודי לצילום של רקמת השד והוא משמש כאמצעי רפואי ראשוני על מנת שיהיה אפשר לאבחן בזמן את הימצאו של סרטן השד. באמצעות הממוגרפיה אפשר לאבחן כ-90% מהגידולים הסרטניים בשד. הבדיקה מתבצעת כבדיקה קבועה פעם בשנתיים לנשים שהגיעו לגיל חמישים או שעברו אותו. במקרים מסוימים, כמו גוש נמוש ברקמת השד, כאב בשדיים, שינויים בעור השד או שינויים בפטמה, הפרשה של דם מהפטמה ורקע משפחתי או רקע אישי של סרטן השד גם יבצעו את הממוגרפיה.
אילו בדיקות רפואיות כדאי לגברים לעבור באופן קבוע לאחר גיל 30?
בהגיעם לגיל שלושים ובמיוחד אחריו, גם גברים וגם נשים נמצאים בקבוצה שיש לה יחסית סיכוי יותר גבוה ללקות באי אילו מחלות. אחד מתוך כל עשרה מקרי סרטן מאובחנים בטווח הגילאים של בין 25 לבין 40. אילו הבדיקות הרפואיות שגברים חייבים לעבור באופן קבוע לאחר שהגיעו לגיל שלושים-
- סוכרת- עשרים אחוזים מהגברים שנמצאים מעל גיל שלושים חולים בסוכרת סוג 2. צריך לבצע בדיקה של סוכרים בדם כל חמש שנים, או אפילו כל שנה אם מדובר בגבר עם עודף משקל.
- מחלות לב הן הגורם העיקרי למוות של גברים שעברו את גיל שלושים וחמש. צריך לבצע בדיקת כולסטרול כל חמש שנים.
- סרטן המעי הגס- סרטן במעי הגס מאובחן בעשרה אחוזים מכל מקרי הסרטן אצל גברים בגילאים הללו. צריך לבצע בדיקה אצל רופא שמתמחה בתחום כל חמש שנים.
- סרטן העור וסרטן האשכים- הסיכוי לחלות בסרטן העור או לחילופין בסרטן האשכים לא ירד ולכן חייבים להמשיך לבצע בדיקות באופן קבוע.
ואילו בדיקות קבועות כדאי לנשים לעבור באופן קבוע לאחר גיל 30?
גם על נשים לא פסחו הבדיקות הרפואיות לאחר גיל 30, ואילו הבדיקות שכדאי לבצע באופן קבוע-
- סוכרת- 18 אחוזים מכלל הנשים שנמצאות מעל גיל שלושים מאובחנות עם סוכרת סוג 2. צריך לבצע בדיקה של סוכרים בדם כל חמש שנים, או לחילופין כל שנה אם מדברים על אישה עם עודף משקל.
- סרטן צוואר הרחם- זהו הסרטן הכי נפוץ בקרב נשים שנמצאות בגילאי שלושים עד ארבעים. כדאי להמשיך לבצע בדיקות משטח של צוואר הרחם על מנת לגלות חריגות.
- סרטן השד- הסיכוי שאישה תחלה בסרטן השד גדל ככל שהגיל גדל. לכן, תמשיכו לבצע בדיקה פעם בשנה אם קיימת אצלכן היסטוריה משפחתית של סרטן השד.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.