בעוד פחות חודש ימלאו שנה לפטירתו של יקיר העיר צפת ואחד מאהוביה, מאיר המאירי. קשה להעביר את חג השבועות בלי להזכיר את מאיר המאירי ותרומתו לגבינה הצפתית המזוהה כל כך עם משפחתו. בימים אלה מציינים במשפחת המאירי 180 שנה להיווסדה של המחלבה הוותיקה בארץ.
מאיר המאירי נחשב עד היום כאבי הגבינה הצפתית. חסרונו מורגש היטב בעיר ולא רק למשפחתו הנפלאה אלא גם לתושבי העיר, אותה הוא אהב כל כך.מאיר המאירי היה ידוע באהבתו ובזיקתו לצפת וידע להעביר בדרכו המיוחדת את סיפוריה היפים של העיר כשהגבינה רק משמשת כעילה לסיפוריו המיוחדים. "הצפתית שאנחנו מייצרים היום טעימה יותר מהגבינה שייצרו אבותיי", היה מספר. המאירי שמר בקנאות על כבודה של הגבינה המשפחתית. "כל הכבוד למחלבות הגדולות על הניסיון לשייך את הגבינה לעצמם אך הגבינה הצפתית האמיתית מקורה בצפת", היה אומר. את סוד ייצורה של הגבינה, סוד שנשמר לאורך שנים, שומר היטב, הבן, יניב ממשיך דרכו של מאיר במחלבה.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.