2 רעידות האדמה בהפרש של 13 שעות שהורגשו היום (ראשון) בצפון הארץ הם תזכורת לתושבי האזור המתגוררים באזור השבר הסורי – אפריקני שהוא מיועד לפורענות לאור העבר ההיסטורי. המכון הגיאולוגי לישראל הודיע כי רעידת האדמה התרחשה במרחק של 16 ק"מ דרומית-מזרחית לטבריה.
תושבים דיווחו שהרגישו את רעידת האדמה באזורים שונים בצפון. הרעש הורגש בכפר תבור, בית שאן, צפת, עפולה וטבריה. בבית שאן עובדי העירייה פונו מהבניין במסגרת הנוהל בעת רעידת אדמה. המכון הגיאולוגי לישראל הודיע כי רעידת האדמה התרחשה במרחק של 16 ק"מ דרומית-מזרחית לטבריה. על פי דוח מבקר המדינה רעידה קשה יכולה להתרחש רק באזור השבר הסורי-אפריקני אבל קשה לנבא את תוצאותיה כי תנאי הבנייה הם אלה שקובעים. חוק הבנייה שאמור לתת מענה סביר לתרחיש כזה נחקק ב-1980 ורק שנתיים אחר כך התחילה האכיפה שלו. על פי נתוני משרד הבינוי והשיכון, ישנן כ-810 אלף יחידות דיור שלא עומדות בתקן. תמ"א 38 שהיה אמור לתת מענה לחיזוקים עבור אותם מבנים כשל ביישובי הפריפריה בגלל חוסר כדאיות.
ראש עיריית צפת שוקי אוחנה התייחס לרעידות האדמה ואמר: "רעידות האדמה מהווה תזכורת נוספת לסכנה האדירה המתדפקת על דלתנו. כולם מדברים על אתגרי הביטחון וסוגיית העורף במלחמת לבנון השלישית, אבל יש לצפון אתגר גדול יותר, אתגר שעלול להותיר הרס וחורבן יותר מכל מלחמה אחרת- רעידת אדמה עוצמתית. לצערי, פרויקטים של חיזוק מבנים התמקדו עד כה באזורים המרוחקים מהשבר הסורי אפריקני, הסכנה הגדולה הינה באזור הגליל הן מבחינת הקרבה לשבר הסורי אפריקאי והן מבחינת האופי ההררי של האזור וריבוי מבנים וותיקים. לצערי, הפכו את פרויקט חיזוק מבנים לעסק המזין את הקבלנים ולא דואג באמת לציבור. מדינת ישראל חייבת לשנות את המשוואה, רעידת אדמה עוצמתית זו לא שאלה של אם תהיה, זו שאלה של מתי תהיה. קידום המיזמים נגד רעידות אדמה באזור החוף שאיינו מועד לנזק אדיר בעת רעידות אדמה מוכיח כי בסיכומו של יום, ערי הצפון לא מעניינים את המדינה. האם באמת ערי הצפון יכולים להתמודד עם רעידת אדמה לבדם? מה אמור לעשות ראש רשות שחצי מעירו קורסת למדרון הר, בזמן שחיזוק נגד רעידות אדמה מתבצע על ידי יזמים בעלי אינטרס כלכלי הפועלים בגוש דן בלבד. אם המדינה לא תחל לטפל בסוגיה במידי -שכונות שלמות עשויות לקרוס, להותיר הרס וחורבן ולגבות חיי אדם רבים".
לפי הסטטיסטיקה בערך פעם ב-100 שנה מכה באזור רעש חזק והנזק עלול להיות קטסטרופלי. הרעש של 1837 פקד מלבד את צפת גם את טבריה ואלפים מצאו את מותם. תשעים שנה מאוחר יותר התרחשה רעידת אדמה בעוצמה של 6.25 בסולם ריכטר שהורגשה היטב בצפת ומוקדה היה בים המלח וגרמה נזקים ברחבי הארץ ומאות הרוגים. ב-11 ביולי 1927 התרחשה רעידת אדמה גדולה בעוצמה של 6.2 שגרמה לאבידות רבות ולאלפים לאבד את ביתם. הרעידה פגעה קשות בצפת ובטבריה.