סבלנותם של מגדלי הביצים בצפון פקעה והם החלו היום (שני) בצעד ראשון במאבק נגד תכניתם של שרי החקלאות והאוצר לבטל את מכסות הייצור בביצים. בשעה זו מפגינים מאות חקלאים במושב אביבים, מול גדר המערכת שבגבול לבנון, לאחר שראשי שלושת המועצות האזוריות בצפון השביתו היום כליל את השירותים ואת מערכות החינוך.
המועצות האזוריות הקימו מטה מאבק משותף שבראשו עומדים ראש מועצה אזורית מרום הגליל, עמית סופר, ראש מועצה אזורית מבואות חרמון, בני בן מובחר, וראש מועצה אזורית מעלה יוסף, שמעון גואטה. למאבק שותפה התאחדות חקלאי ישראל בראשות מאיר צור.
באזור הצפון ישנם למעלה מ-2,700 בעלי לולים המגדלים ביצים. 80 אחוז מתוחם שזה עיסוקם העיקרי מתגוררים בתחום המועצה האזורית מרום הגליל. ראש המועצה, עמית סופר: "לא נרפה עד שהגזירה תבוטל. מחריף את המאבק במידה ולא והגזירה לא תבוטל".
אם התכנית אל תצא אל הפועל, החקלאים בצפון עלולים לספוד מכה כלכלית אנושה מפקיעת תוקפו של חוק הגליל שבאמצעותו מקבלים מגדלי הביצים סובסידיה. מדובר בסובסידיה האחראית לעשרת אחוזים מהכנסתם כתוצאה מגידול הביצים. בהתייחס לכך אומר סופר, "באמצעות הסיפור הזה זרו לנו חול בעיניים עד כדי כך שהחקלאים אפילו לא מדברים על חוק הגליל אבל המאבק יהיה גם על חוק הגליל כי הוא חלק מהפרנסה. אם חוק הגליל לא יוארך, לאותו חקלאי גם לא יהיה כדאי מבחינה כלכלית להמשיך לגדל".
חברי כנסת מימין ומשמאל ואישי ציבור,הגיעו לתמוך במגדלי הביצים. נשיא התאחדות האירים,דובי אמיתי:"מה שלא הולך בכוח ילך בעוד יותר כוח. שר האוצר ושר החקלאות התבלבלו. אנחנו מתמודדים עם נסראללה נתמודד גם איתם".
החקלאים זעמו בעת שנציג הממשלה נשא דברים והתפרצו לדבריו לא לפני שהחלו לגדף ולקלל אותו תוך כדי השלכת בקבוקים ונטילת המיקרופון מידיו. רק לאחר שהתנצלו המפגינים, חזר נציג הממשלה לדבר והטיח האשמות בשר החקלאות וניסה להסיר אחריות מראש הממשלה, נתניהו, אך זה לא התקבל באהדה ע"י המפגינים שקראו לביבי ללכת הבייתה. כוח משטרה גדול שומר על הסדר.
חבר הכנסת איתן ברושי: "לא יכול להיות שישוב הקרוב יותר לגבול יזכה לפחות הנחות מס מישוב מרוחק. המדינה נוהגת באופן שרירותי בהחלטותיה למתן הטבות ליישובי הגבול"
חבר הכנסת איתן ברושי (המחנה הציוני) נרתם אף הוא למאבק החקלאים והקדים את בואו לאזור בסיור בצפון הארץ ולאורך קו הגבול. במהלך הביקור הגיע ברושי לקיבוץ חניתה, אשר למרות היותו צמוד לגדר המערכת, מרחק מטרים ספורים, מקבל הנחת מס מצומצמת ביחס לישובים מרוחקים מהגבול. בעת הסיור בבתי חניתה הצמודים לקו הגדר, ביצע ברושי תצפית אל מוצבי החיזבאללה.
עוד ביקר ברושי בראש הנקרה, קיבוץ החשוף לשתי חזיתות – יבשה וים ובמושב בצת, הצמוד לשלומי, אך זוכה להטבות מס פחותות בהרבה.
ברושי סיכם את הסיור: "אנשי האדמה הטובים שחיים ביישובי קו העימות מגשימים את הציונות כפי שאני מאמין בה. לא יתכן שהמדינה תנהג באופן שרירותי בהחלטותיה למתן הטבות ליושבים באזורים הללו. זהו אינטרס של כולנו שאזרחים יבואו להתיישב בנגב ובגליל, ליד הגבול וביישובי הספר. אסור להפקיר את הפריפריה, יש להקל על היושבים בה ואני אאבק על כך. יישובי אצבע הגליל נזנחו פעם אחת ב 1947, אסור לזנוח אותם שוב".
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.