הצלחה ליום המחקר המשותף לפקולטה לרפואה,למכללת תל-חי ולמכון המחקר מיגל

בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל נערך לראשונה יום המחקר השנתי החמישי בשיתוף עם המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל.

0778265e-17c0-44ef-a1ce-793d3ebf81c1

בכינוס השתתפו כ-200 סטודנטים וחוקרים משלושת המוסדות האקדמיים ומבתי החולים ושירותי הבריאות המסונפים לפקולטה לרפואה; המרכז הרפואי זיו, המרכז הרפואי לגליל, המרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה פוריה, בית החולים הסקוטי (EMMS) בנצרת, בית החולים ע"ש המשפחה הקדושה (האיטלקי) בנצרת ומרפאות הקהילה.

לדברי יו"ר יום המחקר בפקולטה וסגנית הדיקן למחקר קליני בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, פרופ' בתיה קריסטל, מטרת יום המחקר המשותף הייתה לתת במה והזדמנות לסטודנטים מכל המוסדות להציג את מחקריהם, להפגיש בין חוקרים מתחומים שונים, ליצור סיעור מוחות מדעי ולעודד שיתופי פעולה מחקריים לקידום המדע והרפואה בגליל ובכלל.

9c03a43e-f2f6-4140-a737-79c6aecf009c

דיקן הפקולטה, פרופ' רן טור-כספא: "יום המחקר המשותף הוא תחילתו של שיתוף פעולה פורה שיגבר ובכך יעצים את מוסדות המחקר בגליל, כמרכז מחקר ביו-רפואי, ויהפוך את הגליל למעצמה מחקרית. המחקר בפקולטה נמצא בראש מעינינו,ההשקעה שלנו במחקר היא עצומה, ואנו מתעתדים לקלוט בעתיד, בקמפוס החדש, מאות סטודנטים שיבואו ללמוד אצלנו ".

סגן הרקטור של אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' ארנון אלבק: "הפקולטה לרפואה היא פקולטה צעירה ומצטיינת בהוראה ובמחקר. חלק מיעודה הוא להוות גשר בין אוכלוסיות שונות בגליל".

דיקן הפקולטה למדעים וטכנולוגיה במכללת תל-חי, פרופ' יעקב ויה: "בין המוסדות מתקיים שיתוף פעולה פורה של מחקרים משותפים, ובוגרים שלנו ממשיכים ללמוד בפקולטה לרפואה לתואר שני ושלישי במחקר ביו-רפואי. יש הרבה מן המשותף בין המוסדות והקשר בנינו חיוני להפריה הדדית"

המנהלת המדעית של מכון מיגל, פרופ' אליאורה רון: "יום מחקר זה מהווה הזדמנות ליצור משהו חדש וגדול, אשר מחזק את המוסדות. הקשר בין המוסדות מהווה מוקד חשוב של ידע ".

לוּ קופרהאוס, מנהל המרכז לחידושים במזון באוניברסיטת רטגרס, ניו-גרסי, הציג את מיזם "הגליל כאזור מוביל בינלאומי בתחום מזון מרפא".

מימין לשמאל- פרופ' בתיה קריסטל,פרופ' יעקב ויה,פרופ' רן טור-כספא,פרופ' אליאורה רון. צילום:דרור מילר.
מימין: פרופ' בתיה קריסטל,פרופ' יעקב ויה,פרופ' רן טור-כספא,פרופ' אליאורה רון. צילום: דרור מילר.

פרופ' רן טור-כספא,דיקן הפקולטה לרפואה בגליל, נשא הרצאה מרתקת בנושא: " עלייתו ונפילתו של נגיף הפטיטיס C".

בכינוס התקיימו הרצאות בנושאים מגוונים. בתוכן הרצאתה של ד"ר צופיה אילת-צנעני, אשר חקרה את שירותי הבריאות הניתנים לאוכלוסיה החרדית בצפת. הרצאתה של תלמידת המחקר שירה פרץ, החוקרת במעבדתה של ד"ר מיטל גל-תנעמי, את היחסים בין נגיף ההפטיטיס C והתא המאחסן, הרצתה על השינוי וההשפעה של היחסים המביאים לסרטן הכבד. תלמידת המחקר אלכסנדרה גבאי הציגה את ממצאי מחקרה אשר מבוצע במעבדתו של ד"ר איתי און: 'מציאת מנגנון חדש המשפיע על מבנה הגרעין'. התוצאות שהציגה קושרות בין מנגנון זה והתפתחות של סרטן הערמונית. עינב קליגר סטודנטית לדוקטורט בהנחייתה של פרופ' קריסטל הציגה מנגנון חדש להתפתחות טרשת עורקים.

עבודות חדישות ומרתקות הוצגו על ידי ד"ר אנדריה ספיר ממיגל/תל חי שהציגה מנגנון חדש בהתפתחות יתר לחץ דם, ד"ר רועי גוטמן ממיגל הציג חרסית חדשה הסופחת שומנים מהמעי ופרופ' רחל אמיר נתנה סקירה מעמיקה על זני הרימונים בארץ ותכונותיהם הבריאותיות המרוכזות בקליפת הרימון. 60 חוקרים משלושת המוסדות הציגו עיקרי מחקריהם על גבי פוסטרים, תוך מתן הסברים למשתתפי הכנס. בסיום היום הוענקו פרסים לסטודנטים מצטיינים.


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן