חג האילנות מגיע: רשת קפה ביגה מעניקה מתכון להכנת עוגה בחושה עם פירות יבשים

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון עוגה בחושה עם פירות יבשים לכבוד סדר  ט"ו בשבט החל בסוף השבוע הקרוב.

unnamed

מרכיבים: ( שתי עוגות אינגלישקייק)

350 גר' חמאה ,600 גרם סוכר לבן, 300 גר' ביצים (6 ביצים גדולות), 500 גר' קמח, 3 כפיות א. אפייה,1/2 כפית סודה לשתייה, 450 גר' יוגורט/ שמנת חמוצה, 5 גר' קינמון טחון,50 גרם שזיף מיובש, 50 גרם אגוזי המלך, 50 גרם משמש, 50 גרם צימוקים. אפשר להחליף את הפירות והאגוזים בפירות אחרים שאוהבים).

אופן ההכנה:

מקציפים עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קינמון עד שהחמאה מתרככת מוסיפים את הביצים בהדרגה כל פעם ביצה עד להתמזגותה בבלילה. מערבבים אבקת אפייה וסודה לשתייה עם שליש מכמות הקמח מערבבים ומוסיפים חצי מכמות היוגורט/שמנת חמוצה, לאחר ערבוב נוסף  מוסיפים עוד שליש מהקמח מערבבים. מוסיפים לבלילה את שאר היוגורט/שמנת חמוצה ושארית הקמח עם הפירות היבשים ומערבבים היטב.מעבירים לשתי תבניות אפייה אופים 35-40 דק ב-180 מעלות. על מנת לבדוק אם העוגה מוכנה יש לנעוץ בה סכין או קיסם במידה ויצא נקיה ללא תערובת הבלילה העוגה מוכנה. בתאבון. 


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן