הישורת האחרונה של המועמדים ושל כל הרשימות לבחירות המוניציפאליות מתקדמת בצעדי ענק ובעוד מספר ימים סמוך ובמהלך חגי תשרי כל המתמודדים יפשילו שרוולים וייצאו למאבק על דעת הציבור. חלק מהמועמדים ככל הנראה יפרוש. המועד האחרון להגשת רשימת המועמדים הוא 40 ימים לפני יום הבחירות (21.09.23).
המרוץ המתקרב הוא הנושא העיקרי שמעניין כעת את פעילי המפלגות השונות, שמבקשים לחזק את כוח מפלגתן על ידי בחירת נציגיהם למועצה ולרשות הרשויות המקומיות. בדרך כלל ישנה הפרדה בין מסדרונות הכנסת לבין המסדרונות המוניציפליים, אך המצב הפוליטי המתוח בישראל בחצי שנה האחרונה משפיע גם על הבחירות המקומיות בערים ובמועצות ברחבי הארץ.
ראשי הרשויות מהליכוד חוששים שמצביעים רבים שחלקם משתתפים במחאה לא יתמכו בהם בגלל השתייכותם למפלגה שמריצה את הרפורמה. ייתכן שיהיו כאלה שיעשו הפרדה בין המתמודד לראשות אך לא ייתנו את קולם לרשימה למועצה מטעם מחל. דהיינו יצביעו לר עיקר הבעיה למועמדי הליכוד צפויה בערים הגדולות. ביישובי הפריפריה שברובם הם מעוזי הליכוד אמורה גם להיות בעייה אך פחותה. חשש נוסף לראשי הרשויות המכהנים או אלה שייבחרו לראשונה שלא תהיה להם נציגות במועצה מטעם רשימתם מה שאמור להוות בעיה קואליציונית בכהונה.
בהתאם לחוקי הבחירות לרשויות המקומיות, נדרשים הבוחרים לבחירה כפולה בעיריות ומועצות מקומיות, ובחירה משולשת במועצות אזוריות – בפתק הצבעה צהוב לראש הרשות, ובפתק לבן לרשימה למועצת הרשות ובמועצות אזוריות פתק כחול לוועד המקומי. פתק כחול משמש גם לבחירת ועד רובע עירוני במקומות בהם הוא קיים. על פי החוק, ראש רשות ומועצת רשות שנבחרו בבחירות יתחילו לכהן 21 ימים לאחר יום בחירתם.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.