הנהלת מיזם ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי של הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר אילן , אירחה בשבוע שעבר בקמפוס בר-אילן, מפגש ראשון עם נציגי הקהילה הדיפלומטית בישראל. במפגש השתתפו נספחי הכלכלה והחדשנות של למעלה מ – 20 מדינות, ובהן בריטניה, ארה"ב, גרמניה, קנדה, צרפת, הודו, איטליה, אוזבקיסטן, טייוואן, סינגפור, לטביה, צ'כיה, אסטוניה, קטלוניה ובולגריה.
בדברי הברכה שלו, ציין נשיא אוניברסיטת בר אילן, פרופ' אריה צבן, כי "ספרה היא דוגמה בולטת לפרויקט אוניברסיטאי רב-תחומי ובעל אימפקט העושה שימוש בידע מדעי לקידום שיתוף פעולה פורץ דרך עם רשויות מקומיות, מערכת הבריאות והאקדמיה במטרה ליצור שינוי ולצמצם את התחלואה בסוכרת והשמנה בפריפריה הגאוגרפית והחברתית של ישראל".
מנהל ספרה, פרופ' נעים שחאדה, פתח את המפגש ואמר, " לאחר שלוש שנים של עשייה פורצת דרך, מיזם ספרת הסוכרת עושה צעד חשוב נוסף בהבאת הכלים והמודלים המדעיים לצמצום פערי הבריאות והתחלואה בסוכרת והשמנה וביצירת שיתופי פעולה חדשים גם ברמה הבינלאומית. זו זכות לארח נציגים ממדינות רבות, ואנו מצפים ליצירת שותפויות חדשות שיסייעו לאזורים הנזקקים ביותר ביצירת פתרונות ברי קיימא לצמצום פערי בריאות ".
ד"ר סיון שפיצר סגנית מנהל ספרה הוסיפה, "סוכרת, השמנה וצמצום פערי בריאות הם אתגרים עצומים שאין מדינה שלא מתמודדת איתם. המודל הייחודי שפיתחנו בספרה המחבר בין אקדמיה, מערכת הבריאות והרשויות המקומיות יוצר כלים פרקטיים להטמיע שינוי בר קיימא. אנו בטוחים כי שותפויות בינלאומיות בהן נוכל לבחון את התובנות שרכשנו וליישם כלים שפיתחנו יכולות לסייע בהתמודדות עם אי שוויון בבריאות בפריפריה החברתית והגאוגרפית".
מפגש החדשנות עם הקהילה הדיפלומטית הוא יוזמה של מרטין דאופהואזן, מנהל התפעול של ספרה, בשיתוף עם "חדשנות ללא גבולות" (Innovation without Borders), פורום מוביל המחבר נציגים דיפלומטיים בינלאומיים עם האקוסיסטם בתחום החדשנות בישראל. "באמצעות החיבורים שיוצרת "חדשנות ללא גבולות", אנו מאפשרים לנציגים בינלאומיים ממדינות שונות להתחבר לעולם החדשנות הישראלי. היה לי הכבוד לשתף פעולה עם ספרה. המפגש הוא הזדמנות יוצאת דופן לקידום שיתופי פעולה בין ארצות, לקידום חדשנות בתחום הבריאות, כשהמטרה היא להניע התקדמות עולמית בתחום המדע והבריאות," אמרה לירון אטיאס, מנכ"לית הפורום.
רונית אפלבאום, מובילת תחום חדשנות בבריאות בשגרירות בריטניה בישראל: "התרשמתי עמוקות מהעבודה פורצת הדרך שמבצעים בספרה, במיוחד באזורי הפריפריה בישראל. האתגרים שעמם מתמודדים אזורים אלה, כגון גישה מוגבלת לשירותי בריאות איכותיים ואוכלוסייה מגוונת, משתקפים גם בצפון אנגליה. לאור העובדה ששירות הבריאות הלאומי דוחף לחדשנות וממשלת בריטניה משקיעה משאבים משמעותיים בצפון המדינה במסגרת תוכנית 'צמצום הפערים', נוצרת הזדמנות ייחודית לשיתוף פעולה והחלפת ידע בין שתי המדינות".
ניצן ביתן וז'אן-דני דופור, האחראים על החיבורים העסקיים בתחום הבריאות והחדשנות במחלקה המסחרית, בשגרירות קנדה בישראל, הדגישו את מחויבותה של קנדה למחקר וטיפול בסוכרת. "הזדמנויות אלה לטיפוח שיתוף פעולה בינלאומי, ללמידה הדדית מהצלחות ואתגרים, ובסופו של דבר לשיפור שירותי הבריאות ברחבי העולם, הן בעלות ערך רב. אני מצפה לאירועים עתידיים שימשיכו להניע התקדמות זו", אמרה ביתן.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.