כל מספר חודשים תושבי צפת והגליל חשים ברעידות אדמה קלות מה שנותן תזכורת לתושבי האזור המתגוררים באזור השבר הסורי – אפריקני שהוא מיועד לפורענות לאור העבר ההיסטורי.
לפי הסטטיסטיקה בערך פעם ב-100 שנה מכה באזור רעש חזק והנזק עלול להיות קטסטרופלי. הרעש של 1837 פקד מלבד את צפת גם את טבריה ואלפים מצאו את מותם. תשעים שנה מאוחר יותר התרחשה רעידת אדמה בעוצמה של 6.25 בסולם ריכטר שהורגשה היטב בצפת ומוקדה היה בים המלח וגרמה נזקים ברחבי הארץ ומאות הרוגים. ב-11 ביולי 1927 התרחשה רעידת אדמה גדולה בעוצמה של 6.2 שגרמה לאבידות רבות ולאלפים לאבד את ביתם. הרעידה פגעה קשות בצפת ובטבריה.
מנהל מרקם ותיק אגף חיזוקים במשרד הבינוי והשיכון באמצעות חברת עמידר החדשה מקדם בימים פרויקטים לאומיים כדוגמת חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. בתוך כך, באחרונה החלה עמידר בביצוע פרויקט לחיזוק שני מבנים בעיר צפת, המצויים ברחוב 'דוד רמז' וזאת בעלות הנאמדת ב-2.2 מיליון₪. במסגרת הפרויקט בנוסף לחיזוק המבנים, יבוצעו עבודות נרחבות ובהן: שיפוץ וצביעה של חזיתות המבנים – כולל החלפת מסתורי כביסה, שיפוץ חדרי המדרגות – לרבות החלפת ריצופים וחיפויים, החלפת וטיפול במערכות חשמל, אינסטלציה ומים, ביצוע עבודות פיתוח סביבתי ועוד.
פרויקט זה מעניק מענה לצורך שבחיזוק מבנים באזורים בעלי רגישות סיסמית גבוהה ביישובי הפריפריה, בהם לא קיימת כדאיות כלכלית לביצוע התחדשות עירונית.פרויקט דומה הסתיים לאחרונה בחצור הגלילית. המבנים ברחובות 'שלמה בן יוסף' ו'הרב עזיזי' חוזקו בעלות של כ-3.5 מיליון ₪ והם מצטרפים ל-8 מבנים נוספים בחצור הגלילית בהם הושלמו בהצלחה בשנים האחרונות עבודות חיזוק בהשקעה של למעלה מ-20 מיליון ₪
יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "חיזוק מבנים והבטחת הביטחון הקיומי של דיירי הדיור הציבורי הינה משימה לאומית וחשובה. מדובר בפרויקט חשוב במעלה, והמשרד באמצעות עמידר ימשיך לפעול בנושא בעשרת הישובים בעלי סיכון גבוה לרעידות אדמה. איגום המשאבים עם הגורמים הלאומיים הרלוונטיים לנושא, יביא בשורות משמעותיות לתושבי אזורים אלו ואנו עמלים על כך בימים אלו. אני מברך על העבודה המאומצת של האגף לחיזוק מבנים במשרדנו ושותפינו בחברת עמידר."
מנכ"ל חברת עמידר, אלי בן מאיר, ציין: "תודות למשאבים שמפנה משרד הבינוי והשיכון, אנו מוציאים לדרך פרויקט לאומי נוסף לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה. מדובר בפרויקט חשוב מאין כמותו, המעניק מענה לצורך בחיזוק מבנים באזורי הפריפריה ובתוך כך גם משפר באופן ניכר את איכות חיי הדיירים".