איילים החלה להחזיר את הסטודנטים לקריית שמונה בכדי לסייע לשקם מחדש את העיר ואזור הצפון שנפגע במהלך מלחמת 'חרבות ברזל'.

איילים הקימה מחדש את הכפר של העמותה בקריית שמונה והחלה להחזיר את הסטודנטים הלומדים במכללת תל חי לעיר במטרה להתחיל לשקם אותה ואת אזור הצפון שנפגעו אנושות בתקופת המלחמה במסגרת המהלך, עמותת איילים מציעה מקומות אחרונים בכפר החדש בקריית שמונה לסטודנטים בתנאים אטרקטיביים במיוחד של מגורים ללא עלות בכפר ומלגת לימודים כפולה על סך 20,000 ₪ בשנה.

כפר הסטודנטים החדש של עמותת איילים ממוקם במתחם מוטל סוזן שצמוד לקניון נחמיה בקרית שמונה והוא כ-20 יחידות דיור מאובזרות במיטות, מקרר, מיזוג, כיריים, שולחן וכיסא לסטודנט כשבמרכזו רחבה חיצונית עם דשא ופינות ישיבה מול נוף צפוני קסום למרות שהלימודים במכללת תל חי עדיין מתנהלים באופן וירטואלי, הכפר החדש של איילים בקרית שמונה קלט ויקלוט פיזית עשרות סטודנטים וסטודנטיות לצד קומונה של מתנדבי שנת שירות שיעסקו בשיקום העיר והצפון ויתנדבו במגוון פעילויות בקהילה, כך שמדובר בכוח חלוץ של צעירים שיחזור לעיר.
סיגל ברזלי, מנכ"לית עמותת איילים: "החלטנו לא לחכות לאף אחד ולעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו – להיות חלוצים שעושים התיישבות ולהחזיר את הצעירים לגבול הצפון. אנחנו מאמינים כי זה המפתח לפריחה מחדש של קריית שמונה והצפון וכי אנחנו נמצאים כעת בשלב קריטי לעתיד ההתיישבות הציונית במרחב. אנחנו בונים את הכפר שלנו מחדש בעיר וקוראים לסטודנטים מתל חי שהצפון חשוב להם להצטרף אלינו ולקחת חלק במשימה הלאומית הזאת ומציעים להם תוכנית אטרקטיבית במיוחד של מגורים ללא עלות ומלגת לימודים כפולה של 20 אלף ₪ בשנה".
הכפר של עמותת איילים בקריית שמונה הוקם לאחר מלחמת לבנון השנייה מתוך צורך אמיתי שהיה בזמנו לחזק את העיר ולמשוך אליה צעירים. הכפר בקריית שמונה היה לאורך השנים מוקד צעיר משמעותי וחשוב לקהילה. רוב השנים הכפר היה ברחוב עולי הגרדום והסטודנטים גרו בדירות משלהם. הכפר היה מאוד מוכר בעיר, במסגרות החינוכיות ובקמפוס תל חי. בשנה האחרונה העיר קריית שמונה והכפר של העמותה ספגו פגיעות קשות בתשתיות ומטבע הדברים הסטודנטים חברי הכפר לא יכלו לחיות בו פיזית והלימודים האקדמאיים, בעיקר במכללת תל חי, התקיימו באופן וירטואלי דרך הזום.