מעל 2 מיליון שקל יושקעו באשכול גליל מזרחי בקידום הבריאות – 18 רשויות יהנו מכך

2.1 מלש"ח יושקעו בשנתיים הקרובות, על ידי אשכול גליל מזרחי, לקידום בריאות והזדקנות פעילה, לאור זכייה בקול קורא של משרד הפנים והבריאות. במסמך הזכייה נכתב כי "משרד הפנים ומשרד הבריאות מברכים על זכייתו של אשכול גליל מזרחי, על ההשקעה הניכרת בבניית התכנית האסטרטגית והחיבור ליעדים לאומיים, ובטוחים כי ביוזמות המחוברות לשלטון המקומי ומנוהלות ביעילות ובאיגום משאבים בראיה אזורית יהיה יתרון גדול לתושב בקצה שיביא להנגשה, הרחבה ושיפור השירותים".

בני בן מובחר צילום: אנצ׳ו גוש-ג׳יני

התכנית שמה דגש על מספר תחומי פעילות: תזונה מותאמת גיל לקידום אורח חיים בריא ולהורדת תחלואה, תמיכה באנשים שעצמאותם בסכנה משבר, חולי, אשפוז או הזדקנות, יצירת פלטפורמה אזורית למעורבות חברתית ולתרומה קהילתית מקומית, פעילות פנאי והעשרה – קידום זיקנה פעילה ובריאה.

"זו בשורה נפלאה שאנו עמלים עליה חודשים ארוכים, בכדי להביא לגליל המזרחי והגולן משאבים לקידום הבריאות", אומר ראש המועצה המקומית יסוד המעלה ומוביל תחום בריאות באשכול גליל מזרחי, אילן אור: "הדגש של התוכנית הזו היא אוכלוסיית האזרחים הותיקים, בשל המורכבות המאפיינת אוכלוסיה זו. התכנית נותנת מענה לקידום בריאות בכלל וזיקנה פעילה בפרט. פיתוח השירותים עבורם יהווה מודל עבודה, שהצלחתו תאפשר לנו להרחיב את הפעולה גם לקהלים נוספים דוגמת ילדים הסובלים מהשמנה, טיפול ומניעת סכרת, בריאות האישה קידום בריאות לכלל האוכלוסייה והתמקדות בתזונה בריאה ועוד. אני חייב לציין את שיתוף הפעולה וההתגייסות של ראשי הרשויות באשכול ללא יוצא מן הכלל והשותפים הנוספים הפועלים במרחב בהיבטים של בריאות כולל משרדי הממשלה – רק בדרך הזו של שילוב ידיים נצליח לשפר את שירותי הרפואה והבריאות לרווחת התושבים".

מנכ"לית אשכול גליל מזרחי, נורית צור רבינו: "בשנים האחרונות מוביל הגליל המזרחי את תחום הפודטק והאגריטק (במסגרת תוכנית "תמ"ר"- תזונה מקדמת רפואה) – זהו תחום “חדש” ומתפתח בישראל ובעולם. מדובר על חיבור בין תחומים, המסומנים כולם כחוזקות המקומיות של האזור – תחום החקלאות, המחקר בתזונה ובחקלאות, קיומה של תעשייה חקלאית מתקדמת, שמטרתם ליצור ערך ייחודי לתושבי הגליל המזרחי. תוכנית תמ"ר בקהילה מבקשת לעשות את החיבור החשוב בין המיקוד האזורי בתזונה, על כל ההיבטים, לטובת בריאות התושבים עצמם – ותיקים וצעירים, נשים וגברים ואוכלוסיות מיעוטים. מטרתה של התוכנית האזורית היא לבחון ולקדם את הקשרים המשמעותיים הקיימים בין תזונה לבריאות ורפואה וכיצד תזונה איכותית, מביאה לבריאות טובה יותר."

באשכול גליל מזרחי פועלת וועדת בריאות אותה מוביל ראש המועצה המקומית יסוד המעלה, אילן אור, בנוסף פועלים פורומים בנושאי רווחה וחינוך המהווים פלטפורמה להרחבה, קידום ותמיכה בתכנית בתחום הבריאות. לאשכול זרוע חינוכית ("גליליום") המתמקדת בחינוך המדעי (גילאי א'-יב') ועוסקת גם בסוגיות של תזונה ומזון ותוכל להרחיב פעילות לגני הילדים למשל קידום תזונה בריאה ובטחון תזונתי.

מתוך ראיה אזורית פועל האשכול עם שותפים במרחב: בתי החולים – המרכז הרפואי זיו בצפת והמרכז הרפואי פדה-פוריה בטבריה. אקדמיה וחינוך – הפקולטה לרפואה בגליל (צפת) של אוניברסיטת בר-אילן, המכללה האקדמית תל חי (בחוגים למזון וביוטכנולוגיה, שירותי אנוש, עבודה סוציאלית, מדעי המחשב, החינוך, טיפול באומנויות, דרמה תרפיה והחינוך הגופני) והמכללה האקדמית צפת (פיזיותרפיה והחוג לסיעוד).   מכוני מחקר – מכון מיגל, מחלקת המחקר של הפקולטה לרפואה בגליל, מכון שמיר למחקר. מתן שירות בקהילה – קופות החולים (כללית ומכבי). גופי מגזר שלישי – עמותת ותיקי הגליל, עתודות צפון, מצפן לבריאות. גורמים עסקיים – חממת   fresh startשל תנובה פודטק

יו"ר אשכול גליל מזרחי, בני בן-מובחר: "אשכול רשויות גליל מזרחי המאגד 18 רשויות במרחב הגליל העליון המזרחי והגולן מוביל תהליכים ומיזמים חוצי גבולות מוניציפאליים ובכך מבטא את יתרונות הגודל ואיגום המשאבים, למטרת פיתוח חברתי וכלכלי. כוחו של האשכול הוא בשיתוף הפעולה בין כלל הרשויות, הפועלות יחדיו, בראיה אזורית למען תושבי האזור, בתחומים אשר מהווים מנועי צמיחה מחוללי שינוי. קידום שירותי הבריאות הוא אחד התחומים המרכזיים בו אנו עוסקים בדגש על בניית תכנית מתכללת, שנותנת מענה לאופי המיוחד של הקהילות במרחב ולאורח החיים המאפיין את הגליל המזרחי והגולן".

השאר תגובה

דילוג לתוכן