במסגרת פעילות של מפקחי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר במושב אביבים, הבחין מפקח כי באחד הלולים שני אנשים מעמיסים ביצים מהלול לתוך רכב פרטי, שאינו מקורר ואינו מתאים להובלת ביצים. באותו הרגע, הזדהה המפקח וביקש לעצור לאלתר את המשך העמסת הביצים, לנוכח העובדה כי מדובר בעבירה פלילית שיש בה סיכון לבריאות צורכי ביצים אלה.
במהלך החיפוש ברכב הפרטי חשפו המפקחים ביצים בתבניות קרטון. 55 תבניות מתוכן אינן חתומות (כ-1,650 ביצים) ו-111 תבניות חתומות (3,330 ביצים).עוד עלה מחקירה ראשונית, כי הכוונה הייתה למסור את הביציםשאינן חתומות לנזקקים. כיוון שמקורן של ביצים אלה אינו ידוע והן מובלות ללא קירור, צריכת הביצים יכולה הייתה לסכנם. על זאת יש להוסיף כי במקרה של מחלה בקרב הצרכנים,ככל שהביצים אינן חתומות, לא ניתן לאתר את המקור למחלה, כיוון שהביצים לא עברו מיון ולא סומנו כחוק. על פי החוק, היות ומדובר במוצר רגיש, יש להוביל ביצים בקירור ולשווקן לצרכן רק לאחר שמוינו ונחתמו בתחנת מיון מאושרת.ביצים המוחזקות בטמפרטורה שאינה מתאימה, או מובלות בתנאי הובלה שאינם עומדים בדרישות השירותים הווטרינריים, אסורות בצריכה. הןמעלות את הסיכון לתחלואה, וקיים סיכון ממשי לבריאות הציבור.
ד"ר רם כץ, רופא ראשי לבריאות העוף, השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות: "כיוון שביצה היא מוצר כה רגיש, אני חוזר ומדגיש כי יש לצרוך אך ורק ביצים חתומות. משרד החקלאות, והשירותים הווטרינריים בפרט, עושים את מירב המאמצים כדי שהמזון שהציבור הישראלי צורך יהיה בטיחותי, אך חשוב שגם כל אחד ואחת מאתנו ישימו לב ויצרכוביצים חתומות וארוזות בלבד".