גל ההצתות החקלאיות, הפשיעה החקלאית שתופסת תאוצה הועלו בדיון מסקרן שנערך באמצע השבוע בבית האריזה "רפקור" שאף הוא היה יעד להצתה.
בדיון נטלו חלק השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה (הליכוד) ושר החקלאות ופיתוח הכפר אלון שוסטר (כחול לבן) וזאת בהמשך לפגישת עבודה קודמת שערכו השניים בחודש שעבר. בדיון השתתפו גם ראש מועצת ראש פינה, מוטי חטיאל, ר' מועצה מקומית יסוד המעלה אילן אור, ר' מועצה אזורית מבואות החרמון, בני בן מובחר, ר' מועצת חצור ,שמעון סויסה, ר' מועצת מרום גליל עמית סופר, יו"ר התאחדות האיכרים דובי אמיתי, מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר, נחום איצקוביץ, מפקד מג"ב, ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, ניצב יעקב שבתאי וממ"ז צפון. השרים שמעו מן המשתתפים על ההתמודדות היומיומית עם הפשיעה החקלאית, לצד תובנות והצעות כיצד להתמודד עם התופעה. בתום הדיון, ערכו השרים סיור משותף עם מנכ"ל 'רפקור' בבית האריזה שהפך לסמל להתמודדותם של חקלאי ישראל עם נגע הפשיעה החקלאית, לאחר שסבל בשנים האחרונות מהתנכלויות ומהצתות חוזרות ונשנות.
שר הבט"פ אמיר אוחנה: תופעת הסד"ח (סחיטת דמי חסות) הפכה לתופעה ארצית שסובלים ממנה לא רק בעלי עסקים, ולא רק בענף הבניה, ולא רק במגזר החקלאי אלא הציבור הישראלי כולו – אליו מגולגלות עלויות הסד"ח, המשמנות את פעילותם של כנופיות עברייניות וארגוני פשיעה. התופעה החמורה הזאת מעמידה לכאורה בפני הנסחטים שתי אפשרויות, שאם אף אחת מהן איננו מוכנים להשלים: האחת, להיכנע לטרור, תוך העלמת עין כאילו אנו מאמינים שאכן המדובר בשירותי שמירה עליהם אנו מוכנים לשלם, והשניה, לקחת את החוק לידיים. על מנת שהציבור יבחר בדרך השלישית, החוקית והמוסרית – והיא לפנות למשטרה, להעיד ולהפליל את העבריינים – אנו חייבים להפוך את הדרך הזאת ליעילה יותר ולכדאית יותר: ראשית, להבטיח את שלומו וביטחונו של המתלונן ושל רכושו. על המשטרה יהיה להשקיע תשומות שיבטיחו זאת, ובמקרים המתאימים גם הרשות להגנת עדים שבמשרד לביטחון הפנים. שנית, להבטיח את ענישתם של העבריינים – הן במאסרים והן בענישה כלכלית כבדה. לשם כך יפעלו היחידות המובילות במשטרת ישראל, הן ברמת המחוז והן ברמה הארצית כדי לאסוף ראיות טובות, ולהביא את העבריינים לדין. אך זו חייבת להיות פעולה בין משרדית משולבת: המשרד לביטחון הפנים כמובן, משרד האוצר ורשויות המס, משרד המשפטים – הפרקליטות הפלילית והאזרחית, הרשות לאיסור הלבנת הון ולבסוף – בתי המשפט והשופטים. אני שומע את אנשי המשטרה בתסכול רב מתארים איך גם כשהם מצליחים לאתר את העבריין ולאסוף ראיות טובות המפלילות אותו, הוא משוחרר ממעצרו ו/או זוכה לעסקת טיעון מקלה או עונש רך המתחשב מדי בנאשם ובנסיבותיו, על חשבון הציבור – שקולו לא נשמע בבית המשפט.
עוד הוסיף השר: "באנו היום לשמוע את קולו, ולהשמיע אותו במקומות המתאימים. אני קורא למשרדי הממשלה הנוספים ולרשויות הנוספות שמניתי לקחת חלק במאמץ הלאומי הזה, שמשתרע הרבה מעבר לתחום החקלאי, ולשלב זרועות כדי לבער את נגע הסד"ח מעל פני המדינה. אני מציב את הטיפול בתופעת סחיטת דמי החסות כיעד לאומי, ומצפה שנראה את התוצאות בחודשים ובשנים הקרובות. אני מבקש להודות לשר שוסטר על מעורבותו לטיפול בתופעה ולמחויבותו לציבור החקלאים".
שר החקלאות ופיתוח הכפר אלון שוסטר: "בית האריזה 'רפקור' הוא סמל להתמודדות הכמעט יומיומית של חקלאי ישראל עם תופעת הפשיעה החקלאית. לפני מספר חודשים נפגשנו השר אוחנה ואני יחד עם הצוותים המקצועיים שלנו כדי לגבש מתווה לטיפול בפשיעה החקלאית. השר אוחנה הפגין מחויבות גדולה לטיפול בתופעה הפסולה הזו, ובשם חקלאי ישראל אני מודה לו על כך. היום אנחנו ממשיכים את העבודה שהתחלנו, ואני מבקש לקרוא גם למשרד האוצר ולמשרד המשפטים להירתם יחד איתנו לטיפול בנגע הזה. לחקלאי ישראל אני מבקש לומר שאנחנו עומדים כאן אתכם. אנחנו לצדכם, יחד בעבודה המשותפת. השר אוחנה ואני מתכוונים לעשות כל מה שבידנו כדי להגביר את הביטחון האישי ואת ביטחון רכושם של החקלאים בישראל."
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל שהשתתף בדיון היום עם השרים אמר: "אני מודה לשר החקלאות והשר לביטחון פנים, שהגיעו לשמוע מראשי הרשויות והחקלאים בגליל על הפשיעה והטרור החקלאי הנמצאים בעלייה מתמדת ומדאיגה. מדובר בתופעה רחבה וקשה מאוד הפוגעת בפרנסתם של החקלאים היושבים בגבולות המדינה, המספקים תוצרת חקלאית לכל תושבי ישראל, כאשר ברוב המקרים מדובר באובדן שלא ניתן להשיבו. אני קורא לממשלת ישראל להוסיף תקציבים למשטרה הירוקה והפיצו"ח ביחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות, בכדי לרשת ביתר יעילות כוחות בשטחים הנרחבים ולבתי המשפט להחמיר בעונשם של מבצעי הטרור החקלאי".
בהמשך סייר שר החקלאות, מנכ"ל משרדו וצוותם בחממות הניסוי של מו"פ צפון במכון המחקר מיגל, בחוות המטעים של החברה החקלאית גליל עליון בהשתתפות ר' מועצה אזורית הגליל העליון גיורא זלץ, יו"ר החברה לפיתוח הגליל אורי דורמן, מנכ"ל מכון המחקר מיגל דוד זיגדון, מנהלת מו"פ צפון חיה רק-יהלום, מנהל החברה החקלאית עופר ברנע ובכירים נוספים באזור הגליל. אורי דורמן, יו"ר החברה לפיתוח הגליל דיווח על ההפסדים של החקלאים עקב השרב הכבד שפגע במטעי התפוח בגליל ובגולן וביקש הקמת צוות בדיקה מיוחד במשרד החקלאות, לבדיקת הנזקים.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.