עשרות חסידי ברסלב מצפת הספיקו להמריא לאומן לפני האיסור על כניסת זרים

אל האלפיים המאמינים שכבר שוהים באומן באוקרינה הצטרפו עשרות חסידי ברסלב מצפת והאזור שהספיקו להמריא לקברו של רבי נחמן באומן לפני שהחל תוקף איסור כניסת אזרחים לאוקראינה.

חלק מהיוצאים מתכוונים להישאר במקום עד לאחר חג ראש השנה, ואחרים מתכוונים לחזור עוד קודם. מאמיני ברסלב שנשארו בארץ לא מוכנים להפסיק את המסורת שהחלה לפני כ-24 שנה לפקוד בראש השנה את קברו של רבי נחמן מברסלב הקבור בעיר אומן באוקראינה. פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, התייחס למצבה של המדינה במאבק נגד נגיף הקורונה – והזהיר כי התחלואה בישראל היא מהקשות בעולם והמצב באוקרינה הוא גרוע ביותר.

שר הבריאות, יולי אדלשטיין, מתנגד אף הוא: "עם כל הצער שבדבר אחריות לאומית אומרת שזה לא הזמן לטוס לאומה לקברו של ר' נחמן באומן". קהילת ברסלב בצפת שבדרך כלל מתרוקנת מהגברים שבה בתקופת ראש השנה מנסים למצוא כעת דרכים להגיע לאומן למרות המגבלות.  

פלטפורמת החדשות של ״חדש בגליל״ מגיעה לכ-2,000,000 צפיות בחודש בפייסבוק, באתר, ובעיתון המודפס בעשרות ישובים בגליל ונחשבת למובילה באזור. מוזמנים לקדם את העסק ולחשוף אותו לקהל הקוראים ולקבל חשיפה 24/7 בקליק אחד, כולל ייעוץ ועיצוב גראפי בהתאם לעסק. צרו קשר בווטסאפ או חייגו 055-6678895 ונקדם גם אתכם.

השאר תגובה