מליאת מועצה אזורית הגליל העליון אישרה פה-אחד את תקציב המועצה לשנת 2017 שיעמוד 180,541 מיליון ₪ התקציב הנוכחי גדול ב- 3.7% מתקציב המועצה בשנה החולפת. מליאת המועצה התכנסה לישיבה חגיגית בבית "יחד בגליל" שבקיבוץ מחניים, במחווה למקום המיוחד, המהווה מרכז יום והוסטל טיפולי ב-30 בוגרים בעלי צרכים מיוחדים, המגיעים מרחבי הגליל.
את הצעת התקציב – הגדול ביותר מאז נוסדה המועצה בשנת 1950, והמדיניות המשתקפת דרכו, הציגו ראש המועצה גיורא זלץ והגזבר יוסי שמעוני, שהדגישו את הגדלת התקציבים המועברים לקיבוצים במסגרת אספקת שירותי הליבה המוניציפאליים (סל שירותים), לקיחת האחריות על אספקת השירותים הפיזיים בקיבוצים, והגדלת תקציבי המחלקות המוכוונות בפעילותן כלפיי הקיבוצים.
סל שירותים עמוק
תקציב סל שירותי הליבה שיסופקו לקיבוצים בשנה הבאה גדל ב-18%, מ-11,330 מיליון ₪ ל13,380 מיליון ₪. רוב התקציב מועבר ישירות לוועדים המקומיים, והיתר הוא תקציבי השתתפות באחזקת גני ילדים ושכר מדריכי חינוך בלתי פורמאלי, הסברה ומניעת שימוש בסמים, ליווי הסעות לבתי הספר, תמיכה בספורט קהילתי, תקציב לאחזקת מקלטים ביישובים, ריסוסים ותיקון מרכיבי ביטחון, ניקיון כבישים, פינוי פסולת גושית, ריסוק גזם, ותיקוני תאורת גדר בקיבוצים.
בראש החמישייה הראשונה נמצא תחום החינוך, התופס את הנתח המשמעותי ביותר בתקציב המועצה, והוא מסתכם ב-88 מיליון ₪. אחריו הרווחה עם 22 מיליון ₪, שירותים מוניציפאליים 17 מיליון, תרבות 12 מיליון ותברואה עם 10 מיליון ₪.
תמורה נוספת בתקציב הקרוב היא הגדלת מענק האיזון שמעביר משרד הפנים למועצה. זה עמד בשנת 2014 על 19.3 מיליון ₪ ובשנת התקציב הקרובה יזנק לסכום של 23.1 מיליון ₪, בעיקר הודות להצלחת המועצה לשכנע את משרד הפנים לבדוק ולתקן את המדדים לפיהם נקבע גובה המענק.
ערך מוסף
גיורא זלץ ראש המועצה הדגיש את הרחבת מעורבות המועצה בקיבוצים, הן בתקציבים, הן בייעוץ והן בסיוע לממלאי התפקידים, כמקור של ידע מקצועי וניסיון מצטבר. הוא ציין כי העיקרון הוא הקצבת יותר שירותים ותקציבים לקיבוצים, ותוספת של "תקציבים ערכיים" כהגדרתו, בין היתר לבית ותיקי הגליל, עמותת הספורט, מרכז קלור למוסיקה ומחול, והרחבת פעילויות התרבות. כל אלה נותנים מעטפת של תמיכה ועזרה מהמועצה, וזאת לאור התמורות באורח החיים הקיבוצי, ורצון המועצה להיות מעורבות ומשפיע בהם.
חמשת עוגני חזון המועצה שפורטו הם קיום קהילות צומחות המקיימות ערבות הדדית וחזון משותף לנושאי אורחות החיים, תוך שמירה על האופי הכפרי, החקלאי וההתיישבותי של האזור. קיום קהילה אזורית פעילה, המקיימת בתוכה דו שיח שקוף ומשתף, תומכת, משפיעה ומובילה ברמה האזורית והלאומית. עוגנים נוספים הם הפיתוח הכלכלי, החינוך כנכס אסטרטגי, ומועצה גדלה הקולטת 200- 250 משפחות מדי שנה.
יוסי שמעוני גזבר המועצה דיווח כי בשנת 2017 יועבר לקיבוצים תקציב של 200 אלש"ח לפעילות ספורט קהילתי, כחלק מהמלצות תוכנית-אב לספורט. סכום דומה הוקצב ליוזמות חדשנות חינוכית בבתי הספר, ולפרויקטים בקיבוצים 400 אלש"ח, וזאת שלא במסגרת התב"ר הרב-שנתי במסגרתו מוקצב לכל קיבוץ כ-100 אלש"ח לטובת יוזמה קהילתית או פיתוח. השניים ציינו כי במהלך 2017 תגדיר המועצה עם הקיבוצים את סל השירותים והאחריות על כל אחד מסעיפיו, ויימשך שדרוג תשתיות ציבוריות, מבני ציבור ומתחמי הספורט ותרבות הפנאי, בעזרת משאבים ייעודיים שיגויסו לשם כך.
הביטחון מעל הכל
השבוע התאספו באולם מועצה אזורית הגליל העליון 15 מאבטחים של מוסדות החינוך – מההר ומהעמק, מדרום ומצפון- ותיקים וצעירים, וגם מאבטחת אחת (ענבר מ"עמק החולה"), ליום הוקרה והכרת תודה על מסירותם בעבודה, שערכו עבורם מחלקות הביטחון, החינוך, מדור 'רווחת העובד' ותכנית 'מועצה ללא אלימות'. אחרי טקס הדלקת נר שלישי של חנוכה, אמר ראש המועצה, גיורא זלץ "תודה על עבודתכם המסורה בבתי הספר, בגשם, בקור ובחום. תמיד נמצאים, תמיד זמינים, מקנים לכולם גם ביטחון וגם תחושת ביטחון, שהיא לא פחות חשובה. הנוכחות שלכם חשובה גם לילדים, גם לצוות בית הספר וגם לאלפי הורים, שרוצים לדעת שילדם נמצא במקום בטוח". בהמשך נערכה סדנת למידה על מיומנות תקשורת מונעת הסלמה, בה השתתפו גם מנהלי בתי הספר בהם עובדים המאבטחים.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.