לציון יום הנכה הבינלאומי החליטו חברי התוכנית "קהילה נגישה" להזמין מספר ארגונים חברתיים בצפת כדי לקדם את מצבם וזכויותיהם של בעלי נכויות שונות בקהילה. היוזמים והגופים השותפים לפרויקט, התכנסו במכללה האקדמית צפת ליום עיון ראשון שעסק ב"נגישות השירות" לנכים.
בשנה האחרונה התגבשה קבוצה של אנשים עם נכויות שונות, הפועלת להיות שותפה ומובילה לקידום הצרכים השונים שלהם ושל כלל הנכויות בעיר, במסגרת תכנית "קהילה נגישה". מדובר בתוכנית המשותפת לעיריית צפת האגף לשירותים חברתיים והחברה למתנ"סים, משרד הרווחה והמכללה האקדמית צפת.
הדס סבן, עובדת סוציאלית קהילתית ומרכזת התכנית "מטרת התוכנית בשנה זו היא ליצור שיתוף פעולה עם השירותים השונים בעיר, על-מנת להנגיש לבעלי הצרכים המיוחדים שירות המותאם לצרכיהם ובכך יזכו לטיפול שוויוני ומכובד".
אתי בהם טביב, מרצה במכללה האקדמית צפת ומנחה בפרויקט 'קהילה נגישה' "הטמעת תודעת השרות אל מול הצרכים העולים של אוכלוסיית הנכים היוו אבן דרך בתהליך ההנחיה וביום העיון. חשיבותו היא גם בשותפות שבין אקדמיה וקהילה".
יום העיון שהתמקד בהבנת הצרכים המיוחדים של בעלי הנכויות השונות, נפתח בסיפורם האישי המרגש של ארבעה מנציגי 'קהילה נגישה' אשר שתפו את הקהל בנכותם ומוגבלותם. המסר של אריה, הדס, נורית ואלה שניצבו על הבמה היה, "גם אם הנכות אינה נראית זה לא אומר שהיא אינה קיימת. חשוב לנו להגביר את המודעות של מעסיקים להעסיק אנשים המתמודדים עם בעיות שונות, גם להם יש הרבה מה לתת. ותאמינו, אפשר לעשות הכול גם עם מגבלה".
ראש עיריית צפת אילן שוחט "המבחן שלנו נמדד בהתייחסות לחוליות החלשות ולאחרון התושבים שיש לו את הקושי, המוגבלות. ככל שנהיה רגישים יותר ומחוברים יותר לאחרון התושבים, זה יבנה את החוסן העירוני שלנו ושל החברה. הרשות המקומית משקיעה מיליונים בהנגשה וכל יום שעובר אנחנו מתקרבים לעיר מונגשת יותר".
שמואל הר נוי מנכ"ל המכללה "ההשקעות במכללה בתחום ההנגשה לנכים מגיעות ל-5 מיליון ₪. השקענו כבר כ-2 מיליון ₪ ונמשיך להשקיע כי אתם ראויים. אבל ההנגשה העיקרית צריכה להיות בלב ובאמונה שלכל אחד צריך לתת סיכוי. אנחנו כראשי ארגונים צריכים להתמודד כדי לתת לכל אחד את הסיכוי לכך".