השר דרעי: "לאחר שנים בהם השקיעה הממשלה בדרום אני רואה בזה כשליחות שכעת מופנות העיניים צפונה"

ראשי הרשויות בגליל המזרחי הציגו השבוע לשר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, ושר הפנים אריה מכלוף דרעי, את התכנית המהפכנית שתהפוך את האזור למרכז המחקר והפיתוח של מזון עילית ומזון רפואי  שישמש את תעשיית המזון בארץ ובעולם.

השר דרעי החמיא לראשי הרשויות בגליל המזרחי
השר דרעי החמיא לראשי הרשויות בגליל המזרחי

"התכנית החדשה שאנחנו מגבשים בימים אלה לפיתוח הצפון תיתן מענה חשוב לצרכים שעלו במפגש החשוב עם ראשי הרשויות של אשכול גליל מזרחי. במפגש עלו נושאים שאנחנו נשלב במסגרת התכנית שלנו. הגיע זמן הצפון והגליל ויש לנו הזדמנות מצוינת ליישם את התכניות למען תושבי הגליל", אמר השר לאחר שהציגו בפניו את התוכנית.

לרגע הזה חיכו ראשי הרשויות בגליל המזרחי. לאחר שנתיים של עבודה משותפת על גיבוש התכנית לפיתוח כלכלי וחברתי של הגליל המזרחי, הציגו ראשי הרשויות את התכנית המלאה לשר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ושר הפנים, אריה מכלוף דרעי, אשר אמון ומוביל את התכנית הלאומית לפיתוח הצפון מטעם הממשלה במטרה להטמיע את התוכנית של הגליל המזרחי בתוכנית זו.  התוכנית הוצגה גם בפני מנכ"לית המשרד, סיגל שאלתיאל- הלוי ומנכ"לית משרד הפנים אורנה הוזמן בכור.

ראש עיריית צפת, אילן שוחט: "אני משוכנע שהתוכנית תחולל שינוי משמעותי בגליל המזרחי. אחרי הקמת הפקולטה לרפואה בצפת, מכון מיג"ל בק"ש ומיזמים נוספים ברחבי הגליל והגולן, זהו עיתוי מצוין לבצע את המהפכה שתושבינו מייחלים לה זמן רב. ייחודי לראות 17 ראשי רשויות מאוחדים באשכול אחד ופועלים יחדיו עם ראייה כלל אזורית".

ראש מועצה אזורית גולן, אלי מלכה, אשר משמש כיו"ר פורום ראשי הרשויות בגליל מזרחי פרס בפני השר את עיקרי התכנית. לצדו ישבו ראשי הערים והמועצות ששותפים לתכנית, יחד עם אנשי אקדמיה, תעשייה, רפואה ומחקר ואישי ציבור מהאזור.  

"יש החלטת ממשלה להקצות תקציב בהיקף של 15מיליארד שקל לתוכנית לפיתוח הצפון והשר דרעי הוא זה שיגבש את התכנית ויוציא אותה לפועל. אחרי שנים שאנחנו עובדים על התכניות לפיתוח הגליל המזרחי, פנינו לשר לשלב את היוזמה בתכנית לפיתוח הצפון. אם התכנית תתקבל או אפילו חלקה הגדול, אין ספק שבתוך 7 שנים הגליל המזרחי יעבור מהפכה של ממש" אמר מלכה.

עיקרה של התוכנית שהוצגה היא להפוך את הגליל המזרחי למרחב המחקר והפיתוח של מזון עילית ומזון רפואי, אשר ישמשו את תעשיית המזון בארץ ובעולם. הציר המרכזי בתוכנית בנוי על קידום האקדמיה, המחקר והפיתוח באזור ונשען על הנכסים האזוריים, בדגש על החקלאות המגוונת והמפותחת.

בתכנית הקמת מכון מזון לאומי, העצמת הפעילות במכון המחקר מיגל, העתקת פעילות נבחרת ממכון המחקר הוולקני לגליל מזרחי, הקמת חממות מזון מרפא, מרכז למחקרים קליניים בתחום מזון מרפא ותרופות בוטניות, פיתוח תחום האגרו-גינומיקה (גנטיקה בשירות החקלאות – מזון גנטי) ועוד.  

ראש מוא"ז הגליל העליון, גיורא זלץ העומד בראש הועדה לפיתוח אסטרטגי באשכול: "התכנית גובשה לאחר מיפוי צרכים, זיהוי חוזקות והעצמת ייחודיות האזור שלנו על אזורים אחרים. שילוב הידיים של הרשויות עם מכללות, מכוני מחקר, חקלאות ותעשייה בעלות מוניטין והצלחה, כולל אישי ציבור וכלכלה מחויבים. אנחנו כבר מוכנים לשלב הביצוע שיגיע אחרי החלטת הממשלה."

ראש עיריית קרית שמונה, ניסים מלכה: "עשרות שנים חיכנו לרגע המיוחד הזה. רגע שבו ניתן לשנות את פני הגליל המזרחי. היום יש שילוב של שני משרדים ממשלתיים ובראשם שר שזה סדר היום שלו ובנוסף יש החלטת ממשלה לגיבוש תכנית לפיתוח הצפון".

מטרת התוכנית לייצר במהלך העשור הקרוב מנועי צמיחה מחוללי שינוי, שמתבססים  על הנכסים האזוריים וממצבים את האזור כמוקד למחקר ופיתוח עסקי בתחום חקלאות עתירת ידע, בריאות, ביוטכנולוגיה  ותזונה בארץ ובעולם. אנחנו מאמינים כי מימוש התכנית והשקעה ממשלתית ממוקדת באקדמיה ובמחקר, במאיצים וחממות ובתעשייה ובתעסוקה יחולל שינוי משמעותי בגליל מזרחי בחברה, בכלכלה, בתעסוקה ובאיכות החיים.

תחום מזון עלית ומזון מרפא הינו תחום מתפתח בעולם. התנאים בגליל המזרחי יחודיים הן מבחינת היקף ומגוון החקלאות , מגובה 200מ' עד 1,100 מ' והן בשל המחקר והאקדמיה בתחומים אלה באזור – כאן המקום להפגיש את החקלאות עם טכנולוגיה עתירת ידע וליצור פריצת דרך עולמית.

השר דרעי החמיא לראשי הרשויות בגליל המזרחי ואמר כי ניכר שעשו עבודה משותפת, מקצועית, רצינית וברורה. השר אמר כי לאחר ששנים ארוכות השקיעה הממשלה בדרום הארץ, כעת מופנות העיניים צפונה, וכי הוא רואה בזה שליחות.


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן