סטודנטים ערבים במכללה האקדמית בצפת מתלוננים על קיפוח במערך התחבורה הציבורית לעומת עשרות נסיעות מיישובים יהודיים.
אסלאם עבד א־רחמן, סטודנטית למדעי ההתנהגות במכללת צפת, נאלצה לעבור לגור בעיר, כי בתחילת השנה ניסתה להגיע כל יום מביתה בכפר שעב למכללה, אבל זה היה מסובך מדי. ״בהתחלה רציתי להמשיך לגור בבית, כי אני גם עובדת, אבל היה קשה בגלל תחבורה ציבורית. אני גרה בכפר שחוץ משני אוטובוסים אין הסעות ממנו".
סיפרה בכתבה שפורסמה בעיתון 'הארץ'. דוגמה נוספת לפערי הנגישות בתחבורה הציבורית למכללת צפת, מתגלה כשמשווים בין דרכי הגישה מהיישובים סכנין ועראבה, הסמוכים זה לזה, בהם מתגוררים יותר מ-52 אלף תושבים, אגב, לעומת העיר כרמיאל, שמתגוררים בה כ-45 אלף תושבים. על אף ששיעור הסטודנטים הערבים במכללה מתקרב ל–60%. מסכנין יש קו אחד למכללה, שיוצא שלוש פעמים ביום, והנסיעה בו היא שעה ו–40. אופציה אחרת היא נסיעה דרך כרמיאל שאורכת כשעה וחצי. לעומת זאת, מהתחנה המרכזית כרמיאל יש קו ישיר למכללת צפת שהנסיעה בו היא כ-45 דקות. הקו יוצא בכל 40 דקות, כל היום.
ממשרד התחבורה נמסר: ״מוסדות להשכלה גבוהה הם יעד מרכזי אליו פועלים קווי תחבורה ציבורית והדבר נכון גם ליישובים ערביים. לאחרונה נפתחו קווי אוטובוס חדשים מנצרת, עכו, מג'דל כרום ורמה למכללת תל חי וצפת. נמשיך לפתוח קווים".