בשלבי סיום: בית החולים לילדים הראשון המוגן בפריפריה במרכז הרפואי זיו בצפת – ארבעה מפלסים בהשקעה של -83 מיליון שקלים

שלא נזדקק, אבל בית חולים לילדים חדשני עם הציוד המתקדם ביותר ואף ממוגן ייפתח במרכז הרפואי "זיו" בצפת ככל הנראה בסוף הקיץ הקרוב. 

צילומים: מאיר ינקו.
צילומים: מאיר ינקו.

בית החולים שהוקם בהשקעה של 83 מיליון שקלים מצטרף ליתר בתי החולים הייחודים לילדים הפועלים בארץ, כמו דנה,רפפורט ושניידר. הוא למעשה בית החולים הראשון שממוקם בפריפריה. 

בית החולים לילדים משתרע על פני 6,000 מ"ר בארבעה מפלסים, כולם ממוגנים וכולל את מחלקות הילדים, טיפול נמרץ ילדים, חדר מיון לילדים וכלל מרפאות הילדים.

מנהל מרכז הרפואי "זיו" בצפת, אל"מ (במילואים) ד"ר סלמאן זרקא, ערך סיור הכרות עם התקשורת בתחומי בית החולים לילדים המשתרע על פני 6,000 מ"ר בארבעה מפלסים, כולם ממוגנים וכולל את מחלקות הילדים, טיפול נמרץ ילדים, חדר מיון לילדים וכלל מרפאות הילדים.

IMAG1806

הקמת בית החולים לילדים במרכז הרפואי זיו, הינה פרי של תכנון ארוך וגיוס משאבים, להם שותפות המדינה, הנהלת המרכז הרפואי זיו ואגודת שוחרי בית החולים. הפרויקט עתיד לשנות באופן מהותי את מפת הרפואה בצפון ולהציע לראשונה מרחב אשפוז וטיפול ממוגן לילדים המעניק שירותים חדישים המונעים את הצורך בנסיעות לבתי חולים במרכז הארץ. בית החולים לילדים יהיה מרכז מצוינות שישתלב במערכת ההוראה של הפקולטה לרפואה בצפת ויאפשר לסטודנטים שטחי התמחות רחבים יותר ברפואת ילדים.

IMAG1795

בית החולים החדש לילדים ירכז את כל השירותים הרפואיים לילדים תחת קורת גג אחת ויעניק לכלל אוכלוסיית הגליל ורמת הגולן שירותי רפואת ילדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר. לקראת פתיחתו של בית החולים לילדים גויסו לצוות המרכז הרפואי מומחים לרפואת ילדים בתחומים שונים ומגוונים, נרכש ציוד חדיש ומתקדם ונפתחו שירותים חדשים שיתנו מענה הולם ורחב לכלל תושבי אזור הצפון, בתנאים זהים לאלו שבמרכז הארץ. מאחר ובית החולים לילדים הינו ממוגן, ניתן יהיה לקיים בו טיפולים וניתוחים גם בשעת חירום.

השטח שיתפנה עם מעבר מחלקות הילדים למבנה בית החולים החדש לילדים ישמש להקלת מצוקת האשפוז במחלקות האחרות במרכז הרפואי.

IMAG1800

בית החולים לילדים במרכז הרפואי זיו הינו מבנה חדשני, המשתלב בטבע, בעל תנופה דינמית הבאה לידי ביטוי בחלוקה למאסות שכאילו מרחפות באוויר. הבניין בנוי בטופוגרפיה תלולה, בעל שלוש קומות צמודות לצלע ההר, כאשר הקומה הרביעית כמו "מרחפת" על עמודים מעל הכביש ההיקפי של בית החולים. בקומה זו חודר הטבע למבנה וכן ממוקמת בו גינה פנימית. חדרי האשפוז פונים לנוף המרשים ולגינה. כל קומה מוצלת בחזיתה על ידי מערכת שוברי שמש אנכיים מבטון, בעוד חזית הקומה שתחתיה שקופה לגמרי.

קירות בית החולים הממוגן לילדים נבנו בהתאם לדרישות פיקוד העורף מבטון מזוין בעובי 30 ס"מ כאשר הקיר הצפוני, הפונה לכיוון לבנון, נבנה בעובי 60 ס"מ. כמו כן מצויד המבנה בדלתות וחלונות הדף מברזל ומערכת סינון אב"כ, שתופעל בשעת חירום ותאפשר אטימה מוחלטת של המבנה ואספקת אוויר מסונן. בשעת מלחמה או חירום יועברו מרפאות הילדים ומחלקת הילדים לקומה השניה של המבנה, קומה ממוגנת לחלוטין, שתוסב לקומת אשפוז חירום. בנוסף, הקומה הטכנית בה ימצאו כל התשתיות של המבנה תהיה אף היא ממוגנת לחלוטין וכך גם מחלקות המיון וטיפול נמרץ ילדים.

IMAG1810

קומת הכניסה (קומה רביעית במבנה) הינה הקומה העליונה במבנה ומכילה את מיון הילדים, מחלקת הילדים, טיפול נמרץ ילדים, כיתות לימוד לילדים וחדרי רופאים. ביחידה החדשה לטיפול נמרץ ילדים 4 מיטות אשפוז לעומת 2 כיום. ביחידה מכשור חדיש להנשמה והרדמה, מערכת ניטור חדישה, מכשירי אולטרה-סאונד ודיאליזה משוכללים, מיטות מתקדמות ועוד. בחדר המיון לילדים המטפל בכ- 14,000 פונים בשנה, הותקנו 7 עמדות טיפול לעומת 5 הקיימות כיום. במחלקת האשפוז המספקת 10,000 ימי אשפוז בשנה, נבנו 16 חדרים עם 31 מיטות.

IMAG1797

בקומה השלישית במבנה יפעלו כלל מרפאות הילדים השונות, המטפלות כיום בכ- 24,000 ילדים בשנה, אודיטוריום לכנסים והרצאות המשתרע גם על פני הקומה השנייה, משרדים ואגף המיועד לאשפוז חירום. לקומה השנייה במבנה תפקיד משולב – בשגרה תכיל הקומה את חלקו התחתון של האודיטוריום, אך היא תוכננה כך שבשעת חירום תהפוך הקומה כולה לקומת אשפוז עם 100 מיטות.

בקומה התחתונה מרוכזות מערכות החשמל והמיזוג ושאר השירותים הטכניים לבניין. בשלב ב' של הפרויקט מתוכננת הקמת המחלקה הפסיכיאטרית לילדים ונוער ובית הספר המיוחד, שיכלול גם אולם ספורט, שטחי משחק וגינות.

דילוג לתוכן