קצת מעט לפני עזיבתו של השר לשעבר, יצחק אהרונוביץ את תיק ביטחון הפנים ואת החיים הפוליטיים, הוא נעתר לבקשתו של ראש עיריית צפת,אילן שוחט לשבץ את צפת בפיילוט השיטור העירוני בדומה לערים הגדולות.
בימים אלה מציינים בצפת, שנה להקמת השיטור העירוני המורכב משוטרים ופקחים. הקמת השיטור העירוני נועדה להגביר את תחושת הביטחון האישי של תושבי העיר ובעלי העסקים הפועלים בה ושיפור איכות החיים.
רבים הרימו גבה כשהיחידה החלה לפעול תחת שיתוף פעולה מלא של משטרת צפת ועיריית צפת ולא נתנו לה סיכויי. עד מהרה הבינו תושבי צפת שהקמת השיטור העירוני אכן נועדה לשרת אותם ולא על חשבון פעולות שיטור אחרות. האוכלוסייה המקומית החלה לשתף פעולה עם שוטרי ופקחי היחידה.
אפס סובלנות – אכיפה מוגברת בהפרעות לתנועה
מפקד היחידה, פקד עומר שלום הלוי מרוצה מאוד מתפקודה של היחידה המונה 18 לובשי מדים ( 13 שוטרים ו-5 פקחים). במהלך השנה האחרונה רשמה יחידת השיטור העירוני של צפת הישגים ברמה הארצית מה שהביא לשיפור השירות לתושב בתחנת צפת. בסקר חיצוני זכתה משטרת צפת בפיקודו של סנ"צ, יורם אזולאי להישג נאה כשעלתה במדד השירות לתושב מציון 72 לציון 87 מהגבוהים במחוז הצפוני. בסקר נוסף של עיריית צפת השיגה מחלקת הפיקוח העירוני את הציון הגבוה ביותר.
באותו סקר שנערך לפני כחמישה חודשים הוברר כי ישנן מספר בעיות אשר מטרידות את התושבים כשהעיקריות שבהם: נוער,תחבורה ובעלי חיים משוטטים.
חברון ביתן, מנהל אגף הפיקוח של העירייה והממונה על פקחי השיטור העירוני, רואה בחשיבות רבה את תוצאות הסקר ומתכוון ליישמו עד תום. "אכיפה וסדר נועדו לשפר את איכות החיים וכך אנחנו פועלים לרווחת התושבים",אומר,ביתן.
בנושא הנוער, החלו בשיטור העירוני סיורים מוגברים בשכונות ואכיפה מוגברת כנגד עברייני אלכוהול. כמו כן החלו לתת גיבוי למספר פרויקטים קיימים עם נוער ועולים חדשים.
בנושא התנועה שהוא לעיתים, מציק ובעייתי החלו בשיטור העירוני באכיפה מוגברת בעיקר ברחובות המרכזיים ( הפלמ"ח – ירושלים, עליה ב', האר"י, חטיבת יפתח הנשיא, קרן היסוד, שפרינצק) בעלי עומס תנועה רב. ברחובות אלה יש ריבוי הפרעות לתנועה וחסימות מעבר. פקד, עומר שלום דורש מהתושבים שלא לחסום ולא להפריע לתנועה שכן האכיפה ברחובות אלה מוגברת והשיטור העירוני לא יהיה סבלני בהפרעות לתנועה.