רגע לפני שהתלמידים מתחילים להתלבט החליטו בשותפות האזורית להעשרה ומצוינות במדעים וטכנולוגיה, "גליליום" , להפגיש 1022 תלמידים עם צד אחר של הלימודים במגמות המדעים. התלמידים יצאו אל 34 מפעלים מצליחים בגליל המזרחי ובגולן ולמדו ממקור ראשון כיצד תשפיע בחירת מגמה מדעית על עתידם המקצועי בתעשייה.
"המטרה היא לחשוף אותם כבר בגיל צעיר אל התעשייה ואל המקצועות הקיימים כדי שהם יכירו את הפוטנציאל התעסוקתי ולעודד אותם למקד את לימודיהם בלימודי המדעים והטכנולוגיה " אמרה ד"ר יפעת לינדר, מנהלת גליליום.
גליליום הינו מארג שותפויות אזורי המבוסס על יוזמה של המכללה האקדמיות תל חי אליה הצטרפו המכללות כנרת, צפת ואוהלו ופועל בקרב 18 רשויות במסגרת אשכול גליל מזרחי, במטרה להבטיח שכל ילד החי בגליל המזרחי והגולן ייחשף, יתנסה ויוכל למצות את הפוטנציאל שלו בתחום המדעים והטכנולגיה.
במסגרת "יום גליליום" פגשו התלמידים במשרות ובמקצועות השונים המוצעים במפעלים המתקדמים, הכירו את הנשים המשתלבות בתעשייה זו ולמדו כיצד החומר אותו הם לומדים בכיתה מאפשר להם להשתלב בהצלחה במקצועות מבוקשים במפעלים המתקדמים.
"הרבה תלמידים מתלבטים אם לבחור ללמוד מתמטיקה ואנגלית ואפילו פיסיקה ולא מבינים איך זה יועיל להם בחיים, התעשיות באזור מבינות את חשיבות ההשקעה בדור העתיד וחושפות בפני התלמידים איך הלימודים שהם בוחרים היום במדעים וטכנולוגיה יפתחו בפניהם אפשרויות תעסוקתית בעתיד" סיפרה ד"ר לינדר.
יו"ר אשכול גליל מזרחי ראש מועצה אזורית גולן, אלי מלכה: ראשי הרשויות בגליל המזרחי נחושים לאפשר לתלמידי הרשויות באשכול את ההזדמנות להיחשף לאקדמיה המחקר והתעשייה זו הזדמנות יוצאת דופן לפגוש חוקר במעבדה להגיע למרכזים במכללות ולראות מקרוב כיצד זה פועל בתעשייה. יום גליליום מהווה שיא בעשייה ואנו מעריכים מאוד את התגייסות התעשייה לליווי התלמידים והכוונתם לתחום המדעים והטכנולוגיה. מטרתנו היא להבטיח לילדנו עתיד טוב יותר עם אפשרויות תעסוקה מגוונות ומשתלמות ובעיקר, להחזיר אותם לגור ולהתפרנס בגליל ובגולן".