הצפון מתאושש: בר יין מקומי על טהרת התוצרת הגלילית נפתח במלון כנען בצפת – בניהול השף עמוס חיון

לאחרונה התיירות בצפון מתאוששת – ככל שהפסקת האש עם האוייב מעבר לגדר נשמרת, יותר ויותר מטיילים, מבקרים ותיירים פוקדים את הצפון הפורח הנמצא כעת בתקופה יפה.

צילום: איה בן עזרי.

גם מלון "כנען" היוקרתי שהיה בין המלונות הראשונים שבישר על פתיחה מחודשת לאחר המלחמה נרתם לא רק לעודד את חזרת התיירות לצפון אלא גם לסייע לאנשי התוצרת הצפונית. פרויקט משותף של המלון והשף המפורסם עמוס חיון הביא לפתיחת בר יין ממקומי במלון שכל התפריט בו יהיה על טהרת הייצור הצפונית מקומית.

השף עמוס חיון אשר צמח במטבחים מכוכבי מישלן בניו יורק והפך לשף מטבח ישראלי עונתי מקומי עם מסעדת 'רובידה' האישית שלו המבוססת על תוצרת שפלת יהודה ימשיך בצפת בירת הגליל את שפת המטבח שלו ומגיש תפריט של מטבח ישראלי מקומי ועונתי, אותו יצר באמצעות דיאלוג עם חקלאים, יצרנים ומגדלים בטרואר המקומי, שהמרוחק בהם, יקב תל שיפון, נמצא ברדיוס של 26.8 ק"מ בלבד ממנה. דרך אגב שמו של הפאב 26.8 מבוסס על אותו מרחק.

צילום: אסף קרלה.

לצד התפריט יוגש תפריט יין המציג את הרפרטואר המפואר של יינות הגליל והגולן, כולל יקבי גראז׳ זעירים ומיוחדים, לצד יינות נוספים מרחבי הארץ  – לחוויה קולינרית אינטימית מסביב לבר המטבח הפתוח בו מתבצע הבישול לעיני האורחים או בחצר מול האח הבוערת. בקיץ תפתח גם חצר פרטית נעימה, שמסביב לה גינת התבלינים של המסעדה שמשלימה את גינת הירק  הסמוכה. למעבר למטבח של תנובת ארץ הגליל ורמת הגולן, קדמו שנתיים של מחקר ויחסי גומלין חדשים שנרקמו לאיטם, גם ובעיקר בשעתם הלא קלה של אנשי הצפון. פתיחת המסעדה והמלון שהתעכבו ביותר משנה, הם ללא ספק אבן דרך חדשה לתושבים ולמבקרים.

השותפים לדרך, הספקים

מחלבת המאירי-צפת |דגי צפת| ירוק בכפר, חקלאות מקומית- קיבוץ חוקוק| סבתא יהודית, חקלאות אורגנית- קיבוץ לביא| מחלבת עין כמונים| משק שוורץ שמן זית- ראש פינה| כמהין אילסר- שעל| יקב בזלת- קדמת צבי| יקב אור הגנוז| יקב כישור|יקב תל שיפון (הנמצא במרחב 26.8 ק"מ והרחוק ביותר מבין כולם).

אודות השף

עמוס חיון הוא שף ויזם קולינרי, הבעלים של מסעדת רובידה. אוטודידקט שגדל במטבחים מובילים בניו יורק. ברובידה, אותה הקים יחד עם שותפו לחיים ולעשייה אורן אנקווה, הוא מגיש מטבח ישראלי, מקומי ועונתי המבוסס על קשר עמוק עם חקלאים, מגדלים ויצרנים מן האזור. בדומה, הקימו את 26.8 , המביא קולינריה גלילית ברת קיימא שהינה חלק מהקונספט הייחודי של המלון.

אודות מלון "כנען"

מלון 'כנען'  מרשת מלונות פתאל , הוא המלון השני מקולקציית היוקרה – Fattal Limited Edition , מעודד חיבור בלתי אמצעי אל הטבע, הרוגע, הרוחניות והשלווה הפנימית, המעודדת האטה ב "מרוץ החיים", הנאה "מהרגע" ומציאת החיבור בין הגוף לנפש ומזמין את האורחים להעשיר את עולמם באמצעות מגוון סדנאות מלמדות, סיורים מעצימים, אימונים מיוחדים ושלל חוויות לצד טיפולים מפנקים בספא חלומי, רגיעה במתחם מרווח וגסטרונומיה משובחת. המלון מתכתב עם עונות השנה, הנותנות את צביונן לא רק ביופיו המתחלף של הנוף, אלא בריחות, בטעמים ובצבעים ומאפשרות לאורחים לחוות חוויה שונה בכל פעם מחדש. קונספט המלון נבנה בקפידה רבה ובמטרה לספק את התנאים האולטימטיביים לחופשה יוקרתית באווירה גלילית רגועה, על כן, האירוח מותאם למבוגרים בלבד (מגיל 16 ומעלה).

מלון 'כנען' שם דגש על הגסטרונומיה ובנוסף לבר יין, יוכלו האורחים ליהנות ממסעדת מלון 'כנען' המציעה תפריט עשיר ובריא תוך דגש על חומרי גלם איכותיים ומיצוי טעמים וריחות על ידי טכניקות בישול מתקדמות. התפריט המיוחד, אשר נבנה בעצת טובי המומחים הקולינריים, שואב את השראתו מהמיקום המיוחד, תוך שימת דגש על נושא הבריאות וה Wellness ומציע לאורחים תוצרת עונתית מקומית, גבינות גליליות מקומיות, בשרים בעלי טעמים עמוקים, פירות וירקות אורגניים, דברי מאפה טריים היישר מהטאבון, מגוון עשיר של יינות מיקבי הבוטיק באזור וטעמים מסקרנים ומפתיעים.

השאר תגובה

דילוג לתוכן