לא שוכחים ילד ברכב: החל מבצע הסברה של משטרת צפת והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים

בשנים האחרונות, בעיקר בחודשי הקיץ החמים, מתרחשים יותר מקרים שבהם הורים שוכחים את ילדיהם במושבי הבטיחות ברכב לשעות ארוכות. חלק מהמקרים מסתיימים במוות.

צילומים: באדיבות משטרת צפת.

על מנת למנוע אסונות, החלה משטרת צפת בקמפיין הסברתי בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות שנועד להגביר את המודעות. השוטרים חילקו היום (שלישי), עלונים וגלויות בנושא בקרבת בתי ספר וגנים בעיר צפת. במשטרת צפת קוראים להורים להשגיח הייטב על הילדים. שכחת ילדים ברכב היא תוצאה של היסח הדעת של ההורה או המבוגר האחראי, שלאחריה הוא אינו מבחין בילד שנשאר במושב האחורי ברכב. הגורמים להסחת הדעת יכולים להיות שיחת טלפון, עייפות, הורדת ילדים במהירות בדרך לעבודה, החלפת רכבים בין הורים וחוסר תיאום ביניהם, טרדות ועוד. כאשר הנהג עייף או חש מתח נפשי, משתלטת עליו התנהגות של "טייס אוטומטי" אשר גורמת לו לשכוח את משימתו החדשה – להסיע את הילד. קבוצת הגיל הפגיעה ביותר היא תינוקות ופעוטות בגילאי 0-3.

אמצעים למניעת שכחת ילדים 

לפני שבוחרים את האמצעי המתאים ביותר עבורכם, יש לבדוק את מידת התאמתו לצרכים שלכם, כגון: גיל הילד ומשקלו, סוג הרכב וכיסא הבטיחות של הילד, ההרגלים שלכם בהסעת הילד/ים ויעילות ההתראה שלו לאורך זמן. 
קיימים סוגים שונים של אמצעים – באחריות המשתמש לוודא שהמוצר עומד בתקן ובטיחותי לשימוש: יישומונים בטלפון הנייד – מבוססים על GPS ונתונים שהנהג מזין בתחילת השימוש ומפעילים התראה קולית או התראה באמצעות מסרון לנהג. יישומון נוסף מקשר בין הצוות החינוכי להורי הילדים ומעדכן אותם על ילדים שטרם הגיעו לגן.  

מערכות מבוססות חיישנים – מבוססות על טכנולוגיה המזהה נפח/טמפרטורה/לחץ/קול/בעלות מצלמה, חלקן בעלות התראה קולית לנהג/ת. חלק מהאמצעים כוללים מערכות אקטיביות ברכב במקרה שילד/ה נשכח/ה בתוכו, כגון: הפעלת האזעקה, פתיחת חלונות, שידור אות מצוקה או הפעלת אורות אזהרה, שליחת מסרון או הפעלת מצלמות (רלוונטי לרכבי הסעות ואוטובוסים). 

היתרון במערכות מסוג זה הוא, שהן פועלות באופן אוטומטי ללא תלות בהפעלה או בנטרול מצד גורם אנושי. 

מחזיקי מפתחות המתחברים לצרור מפתחות הרכב – מצריכים חיבור אקטיבי של הנהג לפני תחילת הנסיעה ומזכירים לשחרר את הילדים החגורים מאחור בתום הנסיעה. 

כרית בטיחות – מונחת במושב הילד ומופעלת על ידי משקלו. במקרה שהנהג מתרחק מהכרית, מופעל צליל תזכורת במכשיר המחובר לצרור המפתחות של הנהג, ובהמשך אף מופעלת אזעקה ברכב עצמו ומתריעה בפני עוברי אורח שנמצאים סמוך לרכב. 

כללי בטיחות להורים 

  • טרם היציאה מהרכב ונעילתו מוודאים שהרכב ריק מנוסעים.
  • כשאתם ברכב עם הילדים מומלץ לא לדבר ולא להתעסק בטלפון הנייד, זה מסיח את הדעת.
  • שמים את התיק, הארנק, הטלפון הנייד, או כל חפץ משמעותי אחר במושב האחורי ליד הילד.
  • מסגלים הרגל שיעזור לא לשכוח ילדים ברכב: מכוונים תזכורת בטלפון הנייד סביב מועד ההגעה המשוער ליעד, מתקשרים לבן/בת הזוג לאחר שהורדתם את הילדים, או מתקשרים למי שהסיע את הילד ומוודאים שהוריד אותו ביעדו בשלום.
  • מקפידים לנעול את הרכב כדי שילדים לא ייכנסו אליו בהיעדרכם.
  • לא משאירים ילד צעיר ברכב סגור, גם לא לדקה! חום משפיע על תינוקות ופעוטות במהירות רבה יותר ובצורה חמורה יותר.

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן