עמירם גליקסמן, חבר מליאת המועצה המקומית ראש פינה ויו"ר הוועדה לשירותים חברתיים ובריאות, מקדם מאז שנבחר לפני כשנתיים שורה ארוכה של יוזמות חברתיות ותשתיתיות – חלקן קטנות אך משמעותיות וחלקן כאלה שמייצרות שינוי אמיתי באיכות החיים של התושבים.

גליקסמן, דור שלישי בראש פינה והבעלים של חברת החשמל 'עם הזרם', נכנס למערכת הציבורית מתוך תחושת שליחות עמוקה. "ראש פינה חשובה לי. אני חי פה כל חיי. כואב לי שיש הרבה מקומות במושבה שהם מוזנחים. נכנסתי לפוליטיקה כדי לעזור לתושבים ולתושבות ולעשות טוב להם ולהן ולראש פינה. באתי לעבוד – לא להעביר את הזמן". בעקבות היוזמות הרבות שיזם מאז שנבחר הוא קיבל במושבה את הכינוי 'הפרויקטור של ראש פינה'. "אני עושה את התפקיד שלי כחבר מליאה, שזה שליח של התושבים והתושבות, בכל הרצינות", אמר גליקסמן, "אני משקיע שעות בכל יום כדי להקשיב לבעיות ולמצוקות של התושבים והתושבות. המון פונים אליי כדי שאסייע להם בכל מיני בעיות ובכל תחום. הנייד שלי זמין לכולם.ן. יש לי מטרה אחת – שראש פינה תהיה המקום הכי טוב לגור בו בגליל".
אז על מה ולמה קיבל את הכינוי 'הפרויקטור של ראש פינה'? מתחילת הקדנציה גליקסמן הוביל שורת מהלכים שמטרתם לשפר את חיי היומיום של התושבים, בדגש על הגיל השלישי, משפחות, נגישות ושירותים בסיסיים. בין היוזמות הבולטות: חלוקת גלאי עשן לוותיקים; חניות כתומות לבני 70 ומעלה; הקמת שירותים בבית העלמין; הוספת ספסלים ברחבי המושבה; חלוקת עציץ מתנה לתושבים שמגיעים לגיל 75; טיפול ביישור עמודי תקשורת מסוכנים; מאבק בבעיית חלוקת הדואר בראש פינה; יוזמה ייחודית: 'ערכת אבלים' למשפחות שאיבדו קרוב; דאגה לחורף חם לנזקקים: תנורים ושמיכות; טיפול בנושא הנגישות לבריכה הציבורית ועוד.

אחת היוזמות האישיות והמרגשות ביותר של גליקסמן נוגעת להנצחה משפחתית. במתנ"ס המקומי הוא יזם הקמת פינת זיכרון לזכר שני דודיו, האחים עמיקם וגלעד שמאי ז"ל, שנפלו. הפינה כוללת מקום ישיבה ומרחב מכבד ומזמין עבור משפחות ותושבים שמגיעים למקום. "בניתי פינת זיכרון לזכר שני דודיי שנפלו, אבל זה לא רק לזכרם. זו פינת ישיבה לרווחת התושבים. מקום נחמד לשבת להורים ולמשפחות", ציין.
למרות שהמערכת הפוליטית המקומית לא תמיד פשוטה, גליקסמן מקפיד לשדר מסר של שותפות ועשייה. גליקסמן: "אין לי שום דבר נגד אף אחד. אני רק בעד וגם אין לי אגו. כל מי שירצה את העזרה שלי, בכל נושא, יקבל. אני לא הסיפור. ראש פינה היא הסיפור. ראש פינה היא לפני הכול". למרות רשימת העשייה המרשימה, גליקסמן לא מתכוון לעצור. "יש הרבה עבודה לעשות כדי שראש פינה תהפוך לפנינה באמת. בזה אני עובד מהבוקר עד הלילה. לפני שנתיים בחרו בי תושבים ותושבות ומאז אני פועל כדי להצדיק את האמון שנתנו בי", אמר.

















