אגמון החולה נפתח היום, ה-22 בדצמבר 2024, למבקרים לאחר שהיה סגור מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל. חזרתו של האגמון לפעילות מלאה מסמלת תקווה וחזרה לשגרה עבור האזור כולו.
דבר יפעת עובדיה-לוסקי, יו"ר קק"ל:
"בעלי החיים לא חדלו מלהגיע בעת המלחמה, וגם אנחנו לא נעצור. האתגר הציוני הבא שלנו הוא לא רק להחזיר את התושבים הנוכחיים למקום, אלא גם למשוך אוכלוסיות חדשות מכל רחבי הארץ והעולם".
חזון האגמון
אפי נעים מנהל אזור עמק החולה בקק"ל, הציג את החזון לעתיד האגמון, הכולל חיזוק התשתיות הקיימות, שדרוג מרחבי הטבע והפיכת האזור לאבן שואבת לחובבי טבע, חוקרים ומשפחות.
מרכז האקלום באגמון החולה
ד"ר רונה נדלר ולנסי, הווטרינרית הראשית במרכז האקלום, סיפרה על תפקוד המקום במהלך המלחמה. המרכז, המשמש גם כמרכז מחקר וטרינרי, מתמקד בטיפול בבעלי חיים שנפגעו, תוך מעקב והתאמתם לסביבה. "לאורך המלחמה טיפלנו בחיות בר תחת אש, כולל עופות, יונקים וזוחלים. רבים מהם הגיעו עם כוויות קשות כתוצאה משריפות. פעלנו בכל האמצעים, כולל יציאה לקהילות מפונות וליווי של בעלי חיים".
החזון לעתיד:
מתוכנן לקום מרכז אקלום חדשני לחיות בר, שייתן מענה רחב יותר לצרכים הווטרינריים והאקולוגיים באזור והמשך פיתוחו של המקום על כל גווניו במגוון מישורים.
החלטות חדשות לטובת הציבור הרחב:
עד סוף מרץ 2025, תושבי ישראל יוכלו להיכנס בתשלום סמלי של 10 ש"ח בלבד. תושבי קו העימות יזכו לכניסה ללא תשלום.
אגמון החולה משמש לא רק כבית טבע לחיות הבר, אלא גם כמוקד חינוכי-קהילתי, המחבר בין ילדים ומבוגרים לסיפור השמירה על חיות הבר וחשיבותן. פתיחתו מחדש מהווה צעד משמעותי בשיקום האזור ובחיזוק הקשר בין האדם לטבע.