זכויות רפואיות הן הזכויות של מטופל לקבל החלטות לגבי הטיפול הרפואי שלו. זכותו של מטופל לקבל החלטות לגבי הטיפול הרפואי שלו נקראת גם הסכמה מדעת.
זכותו של אדם לקבל החלטות לגבי הטיפול הרפואי שלו נקראת הסכמה מדעת, או אוטונומיה. כאשר מישהו מקבל החלטה לגבי הבריאות שלו, הוא עושה בחירה אוטונומית.
החלטות רפואיות
לאדם יש את הזכות לקבל החלטות לגבי גופו ולסרב לטיפול רפואי. הטיפול הרפואי כולל ניתוח, בדיקות והליכים נוספים.
במקרים מסוימים, ייתכן שאדם אינו מסוגל לקבל החלטות לגבי הטיפול הרפואי שלו. זה יכול לקרות מסיבות רבות כמו כאשר אדם מתחת לגיל 18, מחוסר הכרה או אין לו את היכולת השכלית לקבל החלטות. במקרים אלו, יהיה צורך שמישהו אחר שיכול לעשות זאת על פי חוק יקבל את ההחלטה עבור אותו אדם.
זכויות רפואיות הן הזכויות שלך כמטופל. הם כוללים את הזכות ל:
– לקבל מידע על האבחנה, הטיפול והפרוגנוזה שלך
– לסרב או לפרוש מהטיפול
– שיתייחסו בכבוד ובכבוד
– השתתף בהחלטות לגבי הטיפול שלך
זכויות רפואיות הן הזכויות שיש לאדם לקבל החלטות לגבי בריאותו וטיפולו. זכויות אלו כוללות גם את הזכות לסרב לטיפול ואת הזכות לקבל החלטות מושכלות לגבי הטיפול בו.
מימוש זכויות
הצעד הראשון במימוש הזכויות הרפואיות שלך הוא לדעת מהן האפשרויות שלך. עליך לדעת אם יש לך את הזכות לסרב לטיפול, את הזכות לקבל החלטות מושכלות לגבי הטיפול שלך, ומה המשמעות של בחירות אלה עבורך. אם אינך בטוח, שאל את הרופא שלך או מישהו אחר שיכול לעזור לך להבין כיצד זכויות רפואיות אלו חלות עליך.
השלב השני הוא הבנה כיצד זכויות רפואיות אלו חלות במצבים ספציפיים. לדוגמה, אם מישהו אובחן עם מחלה סופנית, ייתכן שהוא ירצה לדבר עם הרופאים שלו על הנחיות מוקדמות וטיפול בהוספיס כדי שיוכלו לתכנן מראש
אנחנו המרכז למימוש זכויות רפואיות טוענים שלכל אדם יש זכות לממש זכויות רפואיות וזה חלק בסיסי מזכות האדם לבריאות.
חשוב שאנשים ידעו מהן זכויותיהם כדי שיוכלו לממש אותן ולהבטיח את בריאותם.
על מנת שאנשים יממשו את זכויותיהם הרפואיות, חשוב להם להיות מודעים לדרכים השונות בהן הם יכולים לעשות זאת.
זכויות רפואיות הן הזכויות המאפשרות לך לקבל החלטות לגבי שירותי הבריאות שלך. יש לך זכות לסרב לטיפול, ואתה יכול גם לבקש חוות דעת שנייה.
יש לך זכות לסרב לטיפול, ואתה יכול גם לבקש חוות דעת שנייה.
ישנן סיבות רבות מדוע אולי תרצה לממש את הזכויות הרפואיות שלך. לדוגמה, אם אתה לא מרגיש שהרופא לוקח את החששות שלך ברצינות מספיק, או אם הוא לא נותן לך מספיק מידע על מה שקורה עם הבריאות שלך.
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.