אין כמו חג סוכות, הבנייה המשפחתית של הסוכה, הכנת ותליית הקישוטים של בני הבית, האווירה המיוחדת סביב השולחן, יחד עם זאת חשוב להקפיד על כמה כללים כדי שהישיבה בסוכה תהיה נעימה ובטוחה.
- יש להשתמש בציוד חשמלי תקין בלבד: שקעים (בתי תקע), תקעים, נורות, כבלים מאריכים, שרשראות תאורה, אביזרים וכו' המיועדים להתקנה חיצונית.
- יש להשתמש בגופי תאורה מוגני מים, בתי שקע המתאימים להתקנה חיצונית וזאת בשל ההיתכנות לגשם או לחות וטל המצטברים במהלך הלילה.
- אסור לתלות קישוטים על חוטי חשמל ובסמוך לנורות ומנורות המאירות את הסוכה בשל החשש מהתחממות יתר ושריפה. כמו כן אסור להניח סכך על כבלי חשמל.
- חובה לוודא כי קיים מפסק מגן זרם דלף ("פחת") בלוח החשמל של הבית או של מקור החשמל המזין את הסוכה. יש לבדוק את תקינותו על ידי לחיצה על כפתור הניסוי שבו.
- בשימוש בכבלים מאריכים, יש להקפיד כי אין גידים או חוטים גלויים/חשופים היכולים להוות מקור לסכנת התחשמלות. כמו כן יש לוודא כי חיבורי החשמל תקינים ואמינים.
- אין לשרשר מספר כבלים מאריכים. בשימוש בתוף כבלים יש לפרוס את הכבל לכל אורכו.
- יש להקפיד שלא לבוא במגע עם חשמל או מכשיר חשמלי, בידיים רטובות או ברגליים יחפות!
- כשמפרקים את הסוכה יש לנקוט בכללי הזהירות בדומה לבנייתה. לפני פירוק הסוכה, יש לנתק את כל הציוד החשמלי מרשת החשמל.
- על-פי החוק, גם בהתקנה זמנית (כגון בסוכה) של מתקן חשמלי, ההתקנה תעשה ע"י חשמלאי בלבד, למעט חיבור שקע-תקע ותליית גוף תאורה מיטלטל.
- כשיורד גשם יש לנתק את הזנת החשמל לסוכה
הטיפים וההנחיות ניתנו ע"י מומחי מעבדת החשמל של מכון התקנים הישראלי