דילוג לתוכן

בית הקפה במתחם יקב אדיר

מקום שבו הטעמים מספרים את הסיפור של הגליל

מתחם יקב אדיר שבגליל העליון הוא הרבה יותר ממוקד קולינרי. זהו בית לצמיחה אזורית, מרחב ליצירה ולמפגש אנושי, מוקד ליזמות חברתית, תרבותית ותיירותית המציע חוויה גלילית מקיפה ואותנטית.

צילומים: יונתן בן חיים

במתחם שוכן יקב אדיר – יקב בוטיק משפחתי מהיקבים המובילים בישראל, הפועל כבר למעלה מעשרים שנה. יינות היקב  מיוצרים  מכרמים  שנשתלו בשנות השמונים והתשעים, בגובה של כ־870 מטר מעל פני הים, בלב נופים פתוחים וירוקים ובאדמת  הגליל העליון.

אבי רוזנברג, היינן ואגרונום,  ייסד  את היקב ב 2003, ואחיו יוסי, מנכ"ל היקב הצטרף אליו ב 2009 יחד הם מובילים את המתחם בהשראת מסורת לצד התחדשות וחדשנות.

המתחם, כולל גם את מחלבות חלב אדיר – מחלבת גבינות עיזים בוטיקית, שהוקמה טרם היווסדו של היקב ע"י משפחות רוזנברג ואשכנזי מכרם בן זמרה ומנוהלת ע"י אביהם של אבי ויוסי, ישראל.

עיצוב המתחם – חיבור אותנטי בין טבע ותרבות

האדריכלית רויטל אופיר עיצבה את מרכז המבקרים של יקב אדיר לפני כ־17 שנה, בתקופה שבה יקבי הבוטיק בישראל עוד היו בראשית דרכם. ביקשה ליצור מקום חדש, ייחודי, חלל שמבטא את הרוח של היקב דאז : צעירה, פורצת דרך, עם חוצפה ישראלית ברוחו של היינן, אבי רוזנברג, שזכה בפרסים בינלאומיים והוביל את יקב אדיר להיות מוכר כיקב הבוטיק הטוב בישראל בשנת 2008.

העיצוב שואף לאיזון בין אלגנטיות לאינטימיות, עם חלוקה חכמה של חלל גדול לאזורים קטנים ומחבקים, משחקי שקיפויות, והפרדה ברורה בין אזור היין והמחלבה – הכול מתוך מטרה לייצר חוויה אישית, חמה ומוקפדת.

בית הקפה שבחוץ, תחת שמשיות לבנות, פונה אל כרמי היין הירוקים ויוצר אווירה פסטורלית, חמימה ומזמינה – חוויה של חיבור בין פנים לחוץ.

בית הקפה

בית הקפה במתחם יקב אדיר, מוקף ירק וכרמים ומוצל על ידי שמשיות לבנות, מציע חוויית אירוח  חלבית גלילית אותנטית, מוקפדת– מנות שמספרות את סיפור האזור וטעמו.

השף שימי שושן יוצר מנות המחוברות לאדמה ולטרואר המקומי, עם שימוש בגבינות מקומיות ממחלבות חלב אדיר, שמן זית, עשבי בר וירקות עונתיים.

"התפריט שנבנה כאן נולד מתוך השראה עמוקה מהאדמה ומהאנשים באזור, ומתוך התחדשות החיים בצפון אחרי תקופה לא פשוטה,"מספר השף שימי שושן. "היין והאוכל מספרים יחד את סיפור המקום."

מנות נבחרות מתפריט ארוחת הבוקר במתחם אדיר:

  • פלטת גבינות ויין – חמישה סוגי גבינות עזים מקומיות, ריבת פלפלים קלויים, חמאת עזים, זיתים, לחמי מחמצת הנאפים במקום, ובקבוק יין מסדרת כרם בן זמרה לבחירה (750 מ"ל
  • ארוחת בוקר זוגית – שתי ביצים לבחירה (עשבי תיבול / בצל), סלט אדיר שוק או סלט ירוק בכרם, פלטת גבינות עם מטבלים, לחמי מחמצת, שתייה חמה וקרה, ופרוזן יוגורט עזים
  • מאפה פטריות – מאפה מבצק קוראסון, פטריות, בשמל, גבינת כרמית עזים ורוקט.
  • כריך מחמצת אבוקדו – אבוקדו, עגבנייה, גבינת פטה עזים, צ'ילי גרוס וחסה לאליק.
  • מגוון סלטים טריים, כריכים וקינוחים משובחים

החוויה במתחם לא מסתיימת רק בטעמים – היא נוכחת גם באנשים, בנוף ובאווירה. כל אלה מתמזגים ליצירה שלמה שמספרת את הסיפור של הגליל, ושל המקום הזה, שמזמין לעצור, להתחבר ולטעום.

"החיבור העמוק שלנו לגליל, לטבע, לנופים ולאנשים משיב כל הזמן רוח בכנפינו – רוח המחזקת אותנו להמשיך ליצור, להתפתח וליזום," מסכם יוסי רוזנברג  מנכ"ל  מתחם יקב אדיר.

טלפון: 04-6991039, שעות פעילות: 9:00-15:00, פארק תעשיה דלתון. להזמנת מקום לחצו כאן

 

לפרסום כתבה- צרו קשר עם ״חדש בגליל״

השאר תגובה