







הפקולטה לרפואה בגליל פותחת את שעריה לילדים בגילאי 3-10 לאירוע חווייתי ללא עלות, במטרה להפחית חרדות מטיפול רפואי* הצורך בחיזוק החוסן הרגשי של ילדי הצפון מתחדד בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" ושיבת המפונים לצפון
בית החולים לדובים ייפתח ביום ב' 31.3.25 בין השעות 16:00-19:00 במתחם הפקולטה לרפואה, ברח' הנרייטה סאלד בצפת.
אירוע "בית החולים לדובים" של הפקולטה לרפואה בגליל ע״ש עזריאלי, אוניברסיטת בר-אילן חוזר, זו השנה ה-12: ילדים וילדות מוזמנים להגיע למתחם הפקולטה עם הדובי או הבובה האהובה עליהם, לקבלת ״טיפול רפואי״. ה״טיפול״ נערך באמצעות סטודנטים וסטודנטיות לרפואה, רופאים ורופאות לעתיד.
מטרת הפעילות שמטפלת בדובים ובבובות היא להפיג פחדים של ילדים מטיפול רפואי ומאשפוז, ולחזק את החוסן הריגשי שלהם. השנה יש לחיזוק החוסן הרגשי משמעות מיוחדת בשל השלכות המלחמה בחזית הצפונית, ובשל העובדה שרבים מתושבי האזור פונו מבתיהם, ורק כעת הם מתחילים לשוב לצפון.
ההורים מוזמנים להגיע עם הילדים ללא עלות, לספר על הבעיה הרפואית בגינה הגיעו לטיפול עם הדובי/הבובה האהובה של ילדיהם, ולשוחח עם רופאים (סטודנטים וסטודנטיות לרפואה) לפי מומחיותם.
הילדים יהיו שותפים פעילים בתהליך הקבלה במיון והבדיקה, האבחון וההפניה למחלקות השונות וחווים הדמיה של טיפול רפואי בבית חולים. במחלקות הם נחשפים לטיפול רפואי מלא, בהתאם לבעיה הרפואית, שהגדירו הילדים בטופס הקבלה לבית החולים. הסטודנטים, כרופאים מטפלים, מלווים את הטיפול בהסברים ועונים על שאלות הילדים.
פרויקט "בית חולים לדובים", מתאפשר באמצעות שיתוף פעולה של הסטודנטים עם הנהלת הפקולטה לרפואה ע"ש עזריאלי של אוניברסיטת בר-אילן, וקרן מת"ת מייסודו של פרדי זינגר.
פרדי זינגר, יו"ר קרן מת"ת אשר תורמת לקיום האירוע: "אירוע בית החולים לדובים חוגג השנה 12 שנים, בסימן חזרת הצפון לשגרה. טובת הילדים והשבת תחושת הביטחון שלהם הם הדאגה המרכזית, ופעילות זו משתלבת היטב עם מחויבותה רבת השנים של קרן מת״ת ליישובי הצפון. אני גאה להיות חלק מהעשייה המבורכת של הפקולטה לרפואה בצפת, שממשיכה לפעול במסירות למען הקהילה בגליל ולחינוך דור העתיד של הרפואה בישראל״
פרופ' אורלי אבני, דיקאנית הפקולטה לרפואה בגליל: ״בית החולים לדובים הוא מסורת מרגשת שמלווה אותנו כבר 12 שנים, והשנה הוא משמעותי במיוחד עם חזרת הצפון לשגרה. המפגש הייחודי בין ילדים לסטודנטים לרפואה תורם לתחושת הביטחון שלהם ולחיזוק הקשר עם הקהילה. אנו גאים להוביל יוזמה חינוכית וערכית שמחברת בין רפואה בגליל, חמלה וחינוך לבריאות״
הסטודנט עידו כהן לס, מנהל "בית החולים לדובים: " בית חולים לדובים הוא הזדמנות ייחודית שבה סטודנטים לרפואה לא רק מפיגים את חששות הילדים מטיפול רפואי, אלא גם צוברים ניסיון מעשי בתקשורת רפואית, והנגשת הרפואה בצורה חווייתית ומעצימה – כי רופא טוב מתחיל, קודם כל, בהקשבה ובגישה נכונה למטופלים הצעירים של העתיד"