המטרה:חיזוק המוכנות המבצעית בשטח – הפיקוד הבכיר של כבאות והצלה צפון סייר בגולן ובגליל

סגל הפיקוד הבכיר של מחוז צפון בכבאות והצלה לישראל קיים היום (שלישי) סיור העמקה ולמידה נרחב במרחב הגולן והגליל העליון. הסיור נערך כחלק מהמשך חיזוק המוכנות המבצעית, הרחבת ההיכרות עם המרחב והעמקת שיתופי הפעולה של לוחמי האש עם גורמי הביטחון והרשויות המקומיות בצפון.

צילומים: כב"ה צפון.

מפגש עם ראש מועצת גולן וביקור באתר המורשת

הסיור נפתח במפגש עם ראש המועצה האזורית גולן, אורי קלנר. קלנר הציג בפני המפקדים את תפיסת הביטחון של המועצה, את מאפייני ההתיישבות הייחודיים במרחב ואת האתגרים השונים העומדים בפני יישובי הגולן בימי שגרה ובמצבי חירום.

בהמשך, ביקר סגל הפיקוד במרכז המורשת וההנצחה של חטיבת ברק 188. המפקדים שמעו סקירה מפי מנהל המרכז, מר מישל בוזגלו, על מורשת הקרב המפוארת של החטיבה, ערכי הפיקוד והלחימה, וחשיבות הנחלת הזיכרון והלמידה לדורות הבאים.

תצפיות ביטחוניות והערכות מצב בגבולות

משם המשיכו המפקדים לתצפית והעמקה ביטחונית בגבול סוריה. את הסקירה במקום הוביל סא״ל נדב אברהם, קצין הגמ״ר אוגדת הגולן (210), שהציג בפני הנוכחים את תמונת המצב הביטחונית העדכנית, מאפייני הגזרה והמשמעויות המבצעיות הנגזרות מכך עבור כוחות החירום וההצלה הפועלים במרחב.

הסיור המחוזי נחתם סמוך לגבול לבנון, בשיח מקצועי ובתצפית עם אל״מ רפי גולדשטיין, ראש מטה עוצבת חירם (חטיבה 769). המפגש עסק באתגרי הביטחון המורכבים בגבול הצפון, בחיזוק הממשקים ושיתופי הפעולה בין הגופים, ובחשיבות ההיערכות המשותפת והמתואמת לכלל תרחישי החירום בגזרה.

מפקד מחוז צפון בכבאות והצלה, טפסר יאיר אלקיים, סיכם את הסיור:״מחוז צפון פועל במרחב מורכב, רגיש ומשתנה, שבו המוכנות המבצעית נשענת לא רק על כשירות מקצועית, אלא גם על היכרות עמוקה עם השטח, עם הרשויות ועם גורמי הביטחון. הסיור היום חיזק את ההבנה המשותפת של האתגרים בגבולות הצפון ואת החשיבות של שיתוף פעולה רציף, מדויק ואחראי למען ביטחון התושבים״.

פלטפורמת החדשות של ״חדש בגליל״ מגיעה לכ-2,000,000 צפיות בחודש בפייסבוק, באתר, ובעיתון המודפס בעשרות ישובים בגליל ונחשבת למובילה באזור. מוזמנים לקדם את העסק ולחשוף אותו לקהל הקוראים ולקבל חשיפה 24/7 בקליק אחד, כולל ייעוץ ועיצוב גראפי בהתאם לעסק. צרו קשר בווטסאפ או חייגו 055-6678895 ונקדם גם אתכם.

השאר תגובה