מדריך שלבים לפתיחת חברה בעמ

ההחלטה על הקמת חברה היא למעשה בחירה במעמד העסקי המורכב ביותר לרישום ולניהול, כאשר לצד כלל ההשקעות והמורכבויות הקיימות בהקמתו של עסק חדש, דרישות החוק לרישום חברה בע"מ בישראל מצריכות עמידה בתקנות התאגדות ורישום אשר מעוגנות בחוק החברות, ודורשות יצירה של תקנון החברה, דיווחי הון ומשאבים, הסדרה חוזית בין בעלי המניות, מינוי דירקטורים וחבויות נוספות.
לצד החשיבה והתכנון הקפדני של ההיבטים הכלכליים, המסחריים, השירותיים והשיווקיים של היוזמה העסקית הנרקמת, מומלץ להותיר את ההיבט הבירוקרטי והמעמד המשפטי למי שמכיר לעומק את נבכי החוק, ולהסתייע בשירות ייעוץ משפטי מעורכי דין בהקמת החברה כבר מן השלבים הראשונים ובהמשך נדרשת חתימה של עורך דין על המסמכים.


מהי חברה בע"מ ומה היתרונות שלה
חברה בע"מ היא תצורת התאגדות עסקית בעלת מעמד עצמאי, אשר עומדת כישות עסקית בפני עצמה, בשונה מעוסק מורשה/פטור אשר בפתיחתו בעל העסק הוא הישות האחראית לפעילותו. חברה בע"מ כפופה לרשם החברות ואופן התנהלותה נקבע בחוק החברות והתאגידים בישראל, המסדיר את חובותיה וזכויותיה של ההתאגדות.


מדוע למעשה לבחור במעמד זה על כלל המורכבויות הבירוקרטיות הטמונות בפתיחת חברה בע"מ?


• הגנת אחריות מוגבלת- כאמור, החברה היא ישות משפטית ופיננסית בפני עצמה, מה שמעניק לבעלי המניות בחברה הגנת אחריות מוגבלת, הפרדה בין הנכסים האישיים של בעלי המניות מהתחייבויות החברה, והפחתת הסיכון הפיננסי האישי
• יתרונות מס- חברות בע"מ כפופות לשיעורי מס חברות בישראל, אשר עשויים להיות נוחים יותר משיעורי מס הכנסה ליחיד עבור רווחים גבוהים יותר. מס החברות העדכני בישראל עומד על 23% קבוע ואינו מדורג, כאשר עסק מורשה עשוי להגיע לכדי 50% מס הכנסה בהגעה למדרגת המס הגבוהה ביותר. חשוב לציין כי יתרון זה אינו נכון לכל סוגי העסקים, ובשלבי התכנון מומלץ לקבל ייעוץ משפטי מעורכי דין המתמחים במיסוי עסקי ומיסוי חברות, לתכנון מס משתלם.
• חלוקת אחריות מובנית- מבנה של חברה בע"מ מחייב מינוי של בעלי תפקידים ופריסת תחומי אחריות בין בעלי המניות, הדירקטורים והעובדים, ומייעל את תהליך קבלת ההחלטות
• מעמד ומיתוג- חברה בע"מ משדרת יציבות, חוסן כלכלי ונוכחות עסקית, בשונה מעסקים קטנים ששרידותם נמוכה יותר. עסקים וארגונים רבים יעדיפו להתקשר עם חברה, ומעמדה גם מאפשר לה לעמוד בתנאי מכרזים ציבוריים ואחרים ומהווה יתרון עסקי ותחרותי.

Matthias Zomer באתר PEXELS bl


שלבים מרכזיים להקמת חברה
הקמת חברה בע"מ בישראל מתבצעת במספר שלבים עיקריים:
החלטה על סוג החברה– תצורת ההתאגדות על פי סוג החברה, כאשר הסוג הנפוץ להתאגדות עסקית ומסחרית הוא חברה בע"מ- הקרויה גם חברה מוגבלת במניות. אפשרות נוספת היא פתיחת חברה שאינה מוגבלת במניות- הנבדלות זו מזו במידת האחריות המשפטית והכספית החלה על בעלי המניות בחברה.
רישום ברשם החברות– פעולת הרישום ברשם החברות היא פשוטה וניתנת ליישום אונליין, אולם דורשת היערכות והצגת מידע ואסמכתאות, בניהן:
• מתן 3 אפשרויות לכל הפחות לשם החברה המיועד.
• הגדרת בעלי המניות ואחוז הזכויות של כל בעל מניות בחברה.
• הגדרת הדירקטורים בחברה.
• חתימת עורך דין מוסמך על הבקשה והמסמכים.
אישור פתיחת החברה והרישום יביא להנפקת תעודת התאגדות וקבלת מספר ח.פ, שהוא למעשה מספר תעודת הזהות של החברה. אלו ישמשו לשלבים הבאים.


פתיחת חשבון עסקי– פתיחת חשבון בנק עסקי על שם החברה ועל פי נתוניה, לרבות מינוי מיופי כח לביצוע פעולות בחשבון וחתימה על מסמכי הבנק, התחייבויות ותקנות לאופן ניהול חשבון עסקי על שם חברה.


רישום מול רשויות המס– רישום כחוק אל מול מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי, פתיחת תיק חברה מול כל אחד מן הגופים, הסדרת תשלום מקדמות על פי הנדרש.
בהצלחה!

השאר תגובה

דילוג לתוכן