שימוע בעבודה- לא בדיוק מה שחשבתם/ יהושע אלגאלי
קבלתם זימון לשימוע. אתם בלחץ. אתם חושבים שאוטוטו אתם תפוטרו או במקרה הטוב תעברו לתפקיד שאינו משביע את רצונכם. רגע, עצרו! האמת ששיחת לא חייבת להיות הקדמה לפיטורים או פגיעה כלשהי בכם. שיחת שימוע היא הזדמנות מעולה עבורכם ועבור המעסיק להגיע ולדבר על הדברים בנחת, באופן הדדי, בצורה מסודרת ורק אז לקבל החלטות. לפני שאתם מדירים שינה , תנשמו וחישבו בהיגיון על הדברים שתרצו להציג בפני המעסיק. קבלו 4 טיפים להתנהגות נכונה טרום שיחת השימוע.
- קראו היטב את טיעוני המעסיק – לפני מועד השימוע, המעסיק מחויב לשלוח לכם הזמנה לשימוע בפרק זמן סביר. בהזמנה המעסיק ינסח בכתב את הסיבות שבגינם הוזמנתם לשימוע. למדו היטב את הטיעונים וחשבו על התגובה שלכם לדברים הכתובים.
- כתבו מראש טענותיכם – בעת שיחת השימוע ייתכן שתהיו נרגשים ותתקשו להתבטא בצורה מסודרת. כתבו מראש- זה יעזור לכם להישאר בפוקוס ויוכיח למעסיק שאתם לוקחים את שיחת השימוע ברצינות.
- התנהגות בשימוע – ייתכן שהמעסיק יעלה דברים שיגרמו לכם לחוסר שקט. אל תגררו להאשמות הדדיות. שימרו על שקט פנימי. קור הרוח שלכם יאפשר לכם להציג את הדברים בצורה טובה יותר.
- הגעה לפני הזמן– הקדימו הגעתכם ברבע שעה ותתלבשו באופן מכובד וכמובן בבגדים שנוחים לכם. סביר שזה יעשה רושם חיובי וייזקף לזכותכם.
מהו שימוע -המחוקק קבע שמעסיק חייב לבצע שימוע בטרם יבצע החלטה כלשהיא כלפי העובד. השימוע מאפשר למעסיק ולעובד להציג טיעוניהם בצורה מסודרת. לא ניתן לפטר עובד או לניידו לפני שניתנה לו הזדמנות להשמיע טענותיו. כעובדים, שמורה לכם הזכות להזמין נציג מטעמכם שיהיה נוכח במהלך השימוע. שימו לב: פיטורים ללא שימוע הינם עבירה שבגינה ניתן לתבוע את המעסיק עד כדי ביטול החלטתו וקבלת פיצוי כספי. לפני השימוע, על המעסיק לספק לכם מכתב, במסגרתו יפורטו הסיבות בגינן מעוניין המעסיק לסיים העסקתכם, או לנייד אתכם לתפקיד אחר.
כותב הטור: יהושע אלגאלי מומחה בכיר מוביל הסמכה במשאבי אנוש עם ניסיון של למעלה מעשרים שנה בתחום יחסי ודיני עבודה ומשאבי אנוש. מומחיות בניתוח תלושי שכר בדגש על השירות הציבורי. מ"מ יו״ר איגוד מנהלי משאבי אנוש לשעבר ויו"ר ועדת שכר באיגוד לשעבר.
נתקלתם בבעיה בענייני עבודה? צריכים ייעוץ מקצועי? פורשים לפנסיה? מעוניינים לדעת מה הזכויות שלכם?
צרו קשר לשיחת ייעוץ טלפונית ללא התחייבות