מה צריך לעשות כדי לקבל רישיון עסק לבית אוכל

צילום: FREEPIK/BL

לא מעט אנשים תוהים האם אפשר לפתוח עסק של אוכל מהבית ובמה הדבר יהיה כרוך. חשובה מאוד לדעת כי כל עסק העוסק בממכר מזון ידרוש רישיון להפעלת העסק ולא משנה אם הוא מוכר את המזון מהבית או ממתחם חיצוני כלשהו. גם בעל עסק ביתי קטן אשר מוכר מספר קטן באופן יחסי של מאכלים ללקוחות הקבועים אשר מגיעים אליו לבית יהיה חייב ברישיון שכן, חוק רישוי העסקים קובע בצורה ברורה כי קבלת תמורה כספית עבור מזון, בכל היקף באשר הוא תהיה מותרת רק אם ברשות מוכר המזון יהיה רישיון מתאים. אם אתם תוהים ממי צריך לבקש את הרישיון המדובר וכן כיצד עושים את זה, כדאי מאוד שתמשיכו לקרוא את הדברים הבאים.

איזה רישיון נדרש לצורך מכירת מזון?

ניתן למצוא שני סוגי רישיונות לממכר מזון והם: רישיון יצרן ורישיון עסק. בין אם מדובר על בתי קפה, מסעדות, אולמות אירועים, מרכולים, שווקים, צימרים אשר מגישים ארוחות, מטבח מוסדי במפעל ואף עסק ביתי העוסק בממכר מזון, הרי שכולם יהיו חייבים ברישיון עסק. גם מפעלים שמתבצע בהם ייצור מזון לרבות מאפיות אשר מוכרות את תצורתן למסעדות, בתי קפה וכן שירותי קייטרינג יהיו חייבים ברישיון עסק וכן רישיון מזון.

מי מנפיק את הרישיון המדובר?

רישיון יצרן הוא רישיון אשר מוענק על ידי משרד הבריאות. רישיון עסק יונפק על ידי הרשות המקומית אשר בשטח שלה פועל העסק. במקרים של עסקים בתחום המזון, אחד הגורמים אשר הרשות המקומית את חוות דעתו הוא משרד הבריאות. גורמים אפשריים נוספים בהתאם לסוג הספציפי של העסק יהיו: משטרת ישראל, משרד החקלאות וכן המשרד להגנת הסביבה.

איזה דרישות יש למשרד הבריאות הנוגעות לממכר מזון?

מאכלים יכולים להוות פריטים מאוד רגישים שיש להם השפעה משמעותית ביותר על הבריאות של הציבור ובפרט כאשר מדובר על מזון מהחי. על כן, משרד הבריאות מציב רשימה ארוכה של דרישות מכל עסק העוסק בתחום ממכר מזון, בין אם הוא עוסק בייצור שלו ובין אם הוא עוסק במכירתו. כמו כן, חשוב ביותר להקפיד על תכנון העסק ועל הגשת הבקשה עבור הרישיון הרלוונטי וזאת באמצעות אנשי מקצוע מנוסים בתחום המדובר.

בקשה לרישיון יצרן תהיה מוגשת לשירות המזון הארצי. חשוב מאוד לברר את כל המידע אודות הדרישות של משרד הבריאות בכל הנוגע לרישיון העסק ועל כן יש לפנות למחלקת בריאות הסביבה באזור שלכם.

חשוב מאוד לדעת שאין להקל ראש ברישיון עסק לממכר מזון, גם כאשר מדובר על מכירת מזון מהבית וגם אם מדובר על מכירת מזון בהיקף קטן שכן, בהתאם לסעיף 14 לחוק רישוי העסקים, יוטלו עונשים שונים על אדם שמפעיל עסק ללא רישיון וזאת כאשר מדובר על עסק המוגדר בחוק כטעון רישוי. כמו כן, העונש יכול להיות גם מאסר של עד 18 חודשים.


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן