סטודנטיות מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל השתתפו בהתמחות בבתי חולים במקסיקו

במהלך ההתמחות השתתפו השתיים גם בפעולות הסברה לעמיתיהן על הנעשה בישראל
שתי סטודנטיות לרפואה מהפקולטה של אוניברסיטת בר אילן בגליל שבו באחרונה מהתמחות של חודש ימים בבתי-חולים במקסיקו. השתיים, לינדה זכאכ ואפרת גולן מהתוכנית הארבע שנתית, הן הסטודנטיות הראשונות היוצאות להשתלמות במקסיקו במסגרת הסכם לחילופי סטודנטים שנחתם בין הפקולטה לרפואה של בר אילן לבין אוניברסיטת UNAM במקסיקו. 
לינדה זכאכ התמחתה במחלקה לנוירולוגיה במכון הלאומי למדעי הרפואה והתזונה על שם סלבדור זוביראן, והתמחתה במחלקה לנוירולוגיה, ואפרת גולן התמחתה במחלקה לפדיאטריה (רפואת ילדים)  בבית החולים הציבורי הכללי על שם גונזלס.  אפרת ולינדה גם השתתפו בהרצאות מקצועיות בספרדית, והרצו במסגרת סמינרים מחלקתיים.
סטודנטים פקולטה לרפואה במקסיקו
שתי הסטודנטיות סיפרו כי תחילה חששו לטוס למקסיקו-סיטי. "היה לי חשש לנסוע, אך העובדה שאפרת הצטרפה אליי נתנה לי ביטחון. גם הצוות המקצועי מאוד תמך, עזר, קבל אותנו בזרועות פתוחות, היה מאוד סבלני כלפינו והיה לנו לאוזן קשבת",  מספרת לינדה. על בית החולים במקסיקו מספרת לינדה: "היופי בבתי החולים במקסיקו-סיטי הוא שיש הרגשה שהצוות הרפואי מאמין לחולה ולמשפחתו  ושיש כבוד למעמדו של הרופא. נחשפנו למקרים קשים ולמחלות "אקזוטיות" שלא רואים בארץ, דברים שלמדנו בפקולטה באופן תיאורטי פתאום נהיו מעשיים בחולים שם. בית החולים שבו שהיתי מהווה גם מרכז מחקר, כך שהציוד הרפואי היה ברמה מאוד גבוהה. בנוסף, בבית החולים עורכים למטופלים בדיקות יסודיות". לעומתה, אפרת מספרת כי בבית החולים הציבורי שבו התמחתה הייתה הרגשה של חזרה בזמן בשל הרמה הירודה של הציוד הרפואי. "לא היו מחשבים אלא מכונות כתיבה, והעבודה הרפואית נעשית יותר בידיים מאשר במכשור מתקדם. שם לא שולחים כל חולה לבדיקות מקיפות ולצילומים שונים כמו בארץ" היא אומרת. 
הסטודנטיות מציינות כי הסטודנטים המקומיים מעורבים מאוד בתהליך הטיפול הרפואי, מה שמקנה להם ניסיון פרקטי רב. הם גם מקבלים מהצוות הרפואי אחריות גדולה יותר מאשר הסטודנטים לרפואה בארץ. בנוסף, כמות הרופאים המתמחים גדולה יותר מאשר בארץ, דבר אשר משפר את רמת הטיפול ומאריך את הזמן המוקצב לטיפול בכל מטופל. 
במהלך ההתמחות השתתפו השתיים גם בפעולות הסברה לעמיתיהן על הנעשה בישראל. אפרת העבירה הרצאה לצוות בית החולים ולסטודנטים על מחלות גנטיות בישראל. כמו כן, הציגה להם תמונות של ישראל. לינדה מוסיפה כי לא היה לעמיתיה ידע על ישראל, והם הניחו שהיא יהודייה. לינדה סיפרה להם כי היא נוצרייה, ושבישראל יש מגוון רחב של אוכלוסיות ממגזרים שונים ומדתות שונות. הסטודנטיות התרשמו כי במקסיקו סיטי אין כמעט גזענות ואנטישמיות. 
שתי הסטודנטיות מספרות כי תקופת ההתמחות הייתה עבורן חוויה נפלאה והביקור תרם להן מאוד, הן בפן האישי והן בפן המקצועי. "הביקור הזה תרם לנו מקצועית בכך שאנחנו יודעות לבדוק טוב יותר חולים, קיבלנו הכשרה וחשיבה קלינית רחבה וטובה. מבחינה אישית יצרנו מעגלי חברויות, שיפרנו את השפה והרחבנו את אופקינו המקצועיים. עבדנו באופן אינטנסיבי משעות הבוקר המוקדמות עד שעות הערב המאוחרות, אך המאמץ היה כדאי. אנחנו עדיין שומרות על קשר יומיומי עם הצוותים הרפואיים ויש אף התעניינות גדולה שלהם ורצון להגיע לביקור לישראל ". 
דילוג לתוכן