האודיטוריום במכללת תל חי המה משתתפים, במהלך כנס היין המקצועי שעסק בנושא "מצוינות ביין". כ-200 איש לקחו חלק במפגש המרתק,ביניהם ראש מועצת מבואות חרמון, בני בן מובחר, טלי עומר, ראש אגף בכיר במשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, צחי דותן מנכ"ל מועצת גפן היין, נשיא המכללה, פרופ' יוסי מקורי ומנכ"ל המכללה אלי כהן, אנשי יין-ייננים, כורמים, עובדי היקבים והבעלים, סטודנטים, אנשי תקשורת וכתבי יין ועוד רבים הקשורים בתעשייה הצפונית המשגשגת.
המרצים המגוונים-מהארץ ומחו"ל, הציגו מחקרים על שיטות גידול וזמירת הכרם, הבדלים אקלימיים לאורך השנה-בארץ לעומת העולם והשפעתם על ענבי היין, היין הישראלי והשפעתו על התיירות וכמובן היין בראי הרשת החברתית. את הכנס הוביל והנחה איתי להט ראש החוג במכללת תל חי.
הכנס, היווה את יריית הפתיחה לפסטיבל "בשביל היין" ה-7 שמתקיים בהובלת המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל. בסוף השבוע הקרוב (2-3.6), יתקיים יריד היין השנתי בראש פינה, בגן הברון, ואחריו עוד אירועים רבים ומגוונים בכל ימי הפסטיבל.
כנס היין המקצועי הישראלי הפך לחלק בלתי נפרד מפסטיבל בשביל היין, שמתקיים כל שנה כבר שבע שנים ברציפות. כנס היין המקצועי התקיים בשיתוף פעולה מלא של המכללה האקדמית תל-חי ומכללת אוהלו שמובילות תכנית לימודים מקיפה של מקצועות היין והכרם. שותפים לכנס גם המשרד לפיתוח הנגב והגליל והמועצה לגפן היין. השנה הכנס התקיים במכללת תל- חי, בניהולו המקצועי ובהנחייתו של היינן איתי להט שסיכם את היום במשפט: ""מרגש לראות את רוב העושים במלאכה בענף היין מתקבצים יחד באולם אחד ועוד יותר משמח שכנס ענף היין התקיים במכללת תל-חי".
מרצים בכירים מהארץ והעולם, לקחו חלק בכנס, ביניהם: ערן פיק, מיקב צרעה, עמרי רם- Chateau Lafleur, אייל דרורי DiSAFA Universita di Torino. DR. Pascal Chatonnet-International Consultant in Viticulture and Enology. ד”ר מאיר שליסל, החוג למדעי המזון ומנהל מעבדות-המכללה האקדמית תל-חי. אריאל אריאב- אריאב מיצוב דעה ברשת, והצייר יאיר גרבוז.
טלי עומר, נציגת המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, שלקחה חלק בכנס, ציינה: "לכנס היין המקצועי השנתי יש מקום חשוב לקידום תעשיית היין בגליל ובארץ כולה. בגליל ובגולן נמצאים שני בתי הספר למקצועות הכרם והיין ואין מתאים יותר מהם לארח כנסים ארציים ואף בינלאומיים. חבל ארץ זה שמתהדר בטרוואר משובח עוד מימי קדם צריך לשוב ולבסס את מעמדו כחבל היין העולמי ולא רק הארצישראלי. אני שמחה שהכנס היום משך רבים וטובים בענף, מכללת תל חי ארגנה אותו למופת ואנו נמשיך לתמוך בפיתוח תעשיית היין בגליל, בגולן ובעמקים".
המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל בשיתוף משרד התיירות, הרשות לפיתוח כלכלי ערבי במשרד לשוויון חברתי, מועצת גפן היין, משרד החקלאות ופיתוח הכפר, הרשויות המקומיות, היקבים ותיירני הגליל, הגולן והעמקים פועלים לקיום הפסטיבל השנתי, המאגד את תיירות היין המתפתחת והמשגשגת בצפון. פסטיבל בשביל היין ה-7 יתקיים בין התאריכים 31.5.16 – 19.6.16
אולי יעניין אותך
לגלות עוד מהאתר חדש בגליל
Subscribe to get the latest posts sent to your email.