במשטרת צפת החלה חקירה בעקבות כתובות נאצה שנכתבו על מיגונית ברחוב שפרינצק בשכונה הדרומית בצפת.


הגרפיטי ”ציונים שווה נאצים“ שהתגלה בערב יום הזיכרון לשואה והגבורה )שכבר הוסר ונצבע( עורר זעם רב בקרב התושבים, האלמונים אף ריססו על קיר המיגונית אתהכיתוב המאיים: ”ציונים ארורים הסוףשלכם קרוב“ ובקיר אחר: ”ציוני אינו יהודי“.
אירוע נוסף התרחש באותו ערב במיגוניתבשכונת נוף כנרת בצפת )בקצה השני של העיר( מיגונית ניזוקה קשה כתוצאה משריפת מזרון בתוך המבנה. שתי המיגונית האמורות הובאו לצפת באמצעות עמותת ”ניצוצות לחיים“ אותן מנהלות שיינא פאקווין וקלרה לוי שעושות לילות כימים כדי לגייס תרומות לעיר ומיגוניות שפוזרו בעת המלחמה ברחבי צפת.


שיינא שהגישה תלונה אודות המיגונית השרופה בשכונת נוף כנרת, הזדעזעה לגלות כי רוססו כתובות על מיגונית נוספת בדרום העיר והכיתוב אף נכתב על הקיר בו צויינו שמות מארגני התרומה: ”אני מזועזעת. איך אפשר להעלות על הדעת שבערב יום השואה, במדינתישראל אנשים מרססים כאלו דברים? כבת למשפחה שהייתה בשואה אני מגנה את העבריינים ומקווה כי המשטרה תמצה איתםאת הדין עד תום“. כאמור, שני האירועים נחקרים במשטרת צפת.