רעיונות טריים וטעימים לסלט המושלם לשבועות

צילום: FREEPIK/BL

סלט טוב הוא תוספת מצוינת לכל ארוחה ובמיוחד בחג השבועות, אז אנחנו מחפשים אחר מאכלים שיכולים להתאים למאכלים החלביים אותם אנו מכינים. אם אתם רוצים סלטים מרעננים, מקוריים וקצת אחרים – הכנו לכם כמה רעיונות שיתאימו לחג ובכלל לארוחות משפחתיות. 

סלט קלאסי עם טוויסט

לא סתם קוראים לסלט הזה סלט פנצנלה הכי הכי, כי הוא באמת מאוד טעים, מרענן וייחודי. עבור המרכיבים לקרוטונים נצטרך 3 פרוסות חלה חתוכות לקוביות, 4 כפות שמן זית, כפית פפריקה שטוחה, כפית של זרעי כוסברה ומלח. 

למרכיבי הסלט נצטרך 15 עגבניות שרי צהובות, 25 עגבניות שרי אדומות, כולן צריכות להיות חצויות, חצי צרור של עלי בזיליקום, שני גבעולי נענע, שלושה גבעולי בצע ירוק פרוס, 150 גרם גבינת פטה, 100 גרם צנוברים, 200 גרם עגבניות לחות, 20 זיתי קלמטה מגולענים, כף של צלפים ו-100 גרם צנוברים קלויים. עבור הרוטב נצטרך 4 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, שתי כפות חומץ בלסמי, שתי שיני שום כתושות וכף של סוכר. 

ועכשיו להכנה – מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את קוביות החלה על תבנית עם נייר אפיה, מזלפים עליהם את שמן הזית, מפזרים מלח ופפריקה וזרעי כוסברה, מערבבים ואופים עד שהם זהובים, תיזהרו לא לאפות יותר מידי. בקערה מערבבים את מרכיבי הסלט, למעט הצנוברים והגבינה, מערבבים את מרכיבי הרוטב ואז יוצקים אותו מעל. לסיום מפזרים את הקרוטונים ובתיאבון!

סלט מרענן ובריא

בין מתכוני סלטים לשבועות אתם תמצאו שהסלט הזה הוא אחד האהובים ביותר – סלט אנדיב ותותים אביבי וחגיגי. עבור הרכיבים נצטרך שני ראשי אנדיב, אדום או לבן, שלושה בצלצלי שאלוט, חצי כרוב אדום פרוס, חמישה תותים גדולים ופרוסים, גרגרים מחצי רימון, 50 גרום צנוברים ו-50 גרם אגוזי מלך חתוכים ועלים מ-5 גבעולים של בזיליקום. 

עבור הרוטב נצטרך שליש כוס שמן זית, רבע כוס מיץ לימון, כפית של חרדל, כפית ריבת תות ומלח. ועכשיו להכנה – נפרוס את האנדיב לרצועות דקות, את החלק העליון נשאיר כסירות קטנות. נניח את האנדיב בקערה ונוסיף את הכרוב, את הבצלים ואת התותים, מעל נפזר את עלי הבזיליקום ונערבב בעדינות. נערבב את מרכיבי הרוטב יחד, נפזר על הסלט את האגוזים, הצנוברים וגרגרי הרימון ולסיום ניצק את הרוטב מעל הסלט. 

סלט עם טעם עונתי

את הסלט הבא אתם חייבים לנסות ולא רק בשבועות – מובטחת לכם הנאה גדולה. עבור סלט אנדיב עם תאנים וויניגרט וניל נצטרך שלושה ראשי אנדיב, 10 תאנים חתוכות לרבעים, בצל סגול אחד, חופן חמוציות, עלים משלושה גבעולי נענע ו-100 גרם של גבינה כחולה. עבור הוויניגרט וניל נצטרך שש כפות של שמן, ארבע כפות מיץ לימון, שתי כפות דבש, מלח, פלפל שחור גרוס וכפית תמצית וניל. 

ועכשיו להוראות ההכנה – נחצה את האנדיב לשניים בצורת סירות, נפרק את העלים ונניח בקערה. את החצי התחתון של האנדיב לפרוס לאורך לרצועות ונוסיף לקערה, לאחר מכן נוסיף את יתר המרכיבים אך לא את הגבינה, נערבב ונעביר לקערת הגשה. בשלב זה נערבב את הרוטב, לפני ההגשה ניצק אותו על הסלט, נפזר את הגבינה ונגיש, בתיאבון! 


לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר חדש בגליל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן